تاثیر پیشگیرانه ی غرغره ی لیدوکایین و رزماری بر گلودرد و خشونت صدای پس از لوله گذاری داخل تراشه تحت بیهوشی عمومی در بیماران کاندیدای اعمال جراحی
محل انتشار: مجله دانشکده پزشکی اصفهان، دوره: 42، شماره: 795
سال انتشار: 1403
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 58
فایل این مقاله در 11 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_IMSJ-42-795_001
تاریخ نمایه سازی: 10 اسفند 1403
چکیده مقاله:
مقاله پژوهشیمقدمه: گلودرد و خشونت صدا پس از عمل یک عارضه ی شایع و ناخوشایند می باشد. گیاه رزماری و لیدوکایین موضعی به علت ترکیبات و اثرات ضد التهابی شان همواره مورد توجه محققان بیهوشی بوده اند.در این مطالعه به بررسی مقایسه ای اثرات این دو ماده بر گلودرد و خشونت صدا پرداخته ایم.روش ها: در این کارآزمایی بالینی تصادفی دوسوکور، ۹۰ بیمار کاندید اعمال جراحی که نیازمند بیهوشی عمومی با لوله گذاری داخل تراشه هستند، پس از تایید کمیته ی اخلاق دانشگاه و اخذ رضایت آگاهانه از بیماران به صورت تصادفی، به ۳ گروه ۳۰ نفره (۲ گروه مورد و ۱ گروه شاهد) تقسیم شدند. پس از لوله گذاری کاف تا ۳۰ سانتی متر آب پر می شود. شدت درد بر اساس مقیاس (Visual Analog Scale) VAS و شدت خشونت صدا بر اساس معیار GRBAS، بلافاصله بعد از اکستوباسیون و در زمان های هر ۱۵ دقیقه در ریکاوری، هر ۲ ساعت تا ۶ ساعت بعد از عمل و در زمان های ۱۲ و ۲۴ ساعت بعد از عمل اندازه گیری شد.یافته ها: نتایج حاصل از این مطالعه نشان داد که در تمامی زمان های بررسی این مطالعه، ارتباط معنی داری بین کاهش شدت گلودرد در گروه های مختلف مطالعه وجود دارد. بررسی روند تغییرات میانگین شدت گلودرد نشان داد که این ارتباط معنی دار از دقیقه ۳۰ (۰/۰۰۹ = P)، تا ۲۴ ساعت بعد از عمل باقی می ماند (۰/۰۰۱ > P). همچنین نتایج این مطالعه نشان داد، شدت خشونت صدا بین گروه های مطالعه در تمام زمان های بررسی، به صورت معنی دار کاهش می یابد. بررسی ها بر روی روند تغییرات، نشان داد که این ارتباط معنی دار از دقیقه ی ۳۰ (۰/۰۴۱ = P)، تا آخرین زمان اندازه گیری (۲۴ ساعت بعد از عمل) پابرجا می ماند (۰/۰۰۱ > P).نتیجه گیری: یافته های این مطالعه نشان داد که استفاده از لیدوکایین و رزماری، هم شدت گلودرد و هم شدت خشونت صدای پس از لوله گذاری را به صورت معنی دار از ۳۰ دقیقه بعد عمل تا حداقل ۲۴ ساعت بعد کاهش می دهند. همچنین میزان اثر لیدوکایین بر روی کاهش گلودرد و خشونت صدا از رزماری بیشتر بود.
نویسندگان
سید محمد رضا صفوی
استاد، گروه بیهوشی و مراقبت های ویژه، دانشکده ی پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران
عظیم هنرمند
استاد، گروه بیهوشی و مراقبت های ویژه، دانشکده ی پزشکی اصفهان، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران
محمد نوید صمدی
دانشجوی پزشکی، دانشکده ی پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :