بررسی تزیینات جداره های ارزشمند تاریخی با هدف الگویابی برای تداوم تزیینات معماری ایرانی-اسلامی در بدنه های شهری (مطالعات موردی: راسته بالا خیابان مشهد)
سال انتشار: 1397
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 83
فایل این مقاله در 11 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_BSNT-8-2_005
تاریخ نمایه سازی: 9 اسفند 1403
چکیده مقاله:
مﻘدمه: با توجه به اهمیت بافت تاریخی مشهد و انجام اقدامات تخریبی، تلاش برای شناخت، حفظ، ثبت و نگهداری جدارههای تاریخی آن بهعنوان بخشی ارزشمند از یک شهر ایرانی- اسلامی حایز اهمیت است. پژوهش حاضر بر آن است تا با استفاده از روش تحلیلی- توصیفی، اکتشافی، انجام مطالعات کتابخانهای و نیز تحﻘیﻘات میدانی به بررسی تزیینات "هفت جداره بالا خیابان" مشهد از دوره قاجار، که به ثبت میراث فرهنگی در آمدهاند، بپردازد.
نتیجهگیری: یافتههای تحﻘیق نشان می دهند که تمامی بناها دو طبﻘه بوده و غالبا تزیینات در طبقه بالا دیده می شود. از منظر تزیینات، اغلب این نماها از کاشی معرق یا ترکیب کاشی و آجر استفاده شده و در تعدادی از بناها برای تزیین بازشوها کتیبهای با تزیینات کاشی معرق به کار رفته است. تمامی نماها دارای حمیلبندی آجری است و رنگ غالب تزیینات جدارهها زرد، آبی فیروزهای، لاجوردی، مشکی و گاه رنگهای صورتی و قهوهای است.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
وحیده عفیفی
Architecture Department, Asrar Institute of Higher Education, Mashhad, Iran
مریم طلایی
Architecture Department, Ferdos Institute of Higher Education, Mashhad, Iran
اصغر فهیمی فر
Art Department, Art & Architecture Faculty, Tarbiat Modares University, Tehran, Iran
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :