تحلیل امکان کاربرد نظریه گوستاوو جووانونی به عنوان الگوی اقدام در بافت قدیمی و کهن شهر تاریخی تبریز
سال انتشار: 1402
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 42
فایل این مقاله در 27 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_BSNT-13-4_001
تاریخ نمایه سازی: 9 اسفند 1403
چکیده مقاله:
اهداف: نظریه گوستاوو جووانونی در معماری، طراحی شهری و برنامهریزی شهر ی به دلیل تاثیرات درخشانش بر کیفیت فیزیکی و افزایش هویت محله ها، و هدایت اقدام طراحی برای بهبود «کیفیت بافت های تاریخی» مشهور است. هدف از این تحقیق، تبیین نظر مردم و متخصصان درباره نظریه گوستاوو جووانونی است. فرضیه های پژوهش از کاربردی بودن آراء و اندیشه های گوستاوو جووانونی برای پاسخگویی به نیازهای بافت قدیمی و کهن شهر تاریخی تبریز حکایت دارند.
روش ها: پژوهش در آغاز کار به صورت توصیفی، آراء و اندیشه های گوستاوو جووانونی را در پنج محور شامل ۱- محکم کاری، ۲- دوباره چینی یا آناستیلوز، ۳- آزادسازی، ۴- تکمیل کردن و ۵- نوآوری؛ مورد تحلیل قرار می دهد و سپس با استفاده از پرسشنامه نطرات مردم و متخصصان درباره آن سوال می شود. پژوهش از نظر نوع، کاربردی؛ و ترکیبی از روش های توصیفی و تحلیلی است.
یافته ها: پیمایش صورت گرفته از ۳۸۵ نفر از شهروندان (تعداد پرسش شوندگان با فرمول کوکران انتخاب شده است) و ۳۷ نفر از متخصصان (تعداد بر اساس گلوله برفی انتخاب شده است) نتایج قابل توجهی را نشان می دهد.
نتیجه گیری: نتایج پژوهش تاکید دارد اولویت های پنجگانه شناسایی شده از آراء و اندیشه های گوستاوو جووانونی، هم توسط مردم و هم توسط متخصصان مورد تایید قرار گرفته است. نکته قابل ملاحظه آن است که متخصصان بیش از مردم این اولویت ها را برای هدایت فرآیند مرمت شهری برای آینده بافت قدیمی و کهن شهر تاریخی تبریز مورد تاکید قرار می دهند.
کلیدواژه ها:
Scientific conservation ، contemporization theory ، heritage ، identity ، value ، authenticity ، sense of place ، historical cities of Iran. ، مرمت علمی ، نظریه معاصرسازی ، میراث معاصر ، مرمت شهری ، تبریز ، شهرهای تاریخی ایران.
نویسندگان
مصطفی امانی
PhD Student, Faculty of Architecture, Sapienza University of Rome, Rome, Italy
آنا ایرنه دل موناکو
Associate professor, Faculty of Architecture, Sapienza University of Rome, Rome, Italy
دینا ننچینی
Coordinator of PhD School, Faculty of Architecture, Sapienza University of Rome, Rome, Italy
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :