بررسی تطبیقی عملکرد حرارتی سایبان های چندلایه با هندسه های پیچیده در نمای دو پوسته
سال انتشار: 1403
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 85
فایل این مقاله در 32 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_BSNT-14-4_006
تاریخ نمایه سازی: 9 اسفند 1403
چکیده مقاله:
اهداف: بررسی تاثیر سایبان و سرعت جریان هوا بر عملکرد حرارتی (انرژی) و جریان همرفت در نمای دوپوسته جنوبی یک ساختمان واقع در شهر سمنان در منطقه گرم خشک ایران. این تحقیق به بررسی کدام نوع سایبان، از جمله سایبان های مورب و چندلایه، می تواند به طور موثرتری دمای داخل ساختمان را کاهش داده و جریان همرفت را افزایش دهد.
روش ها: از شبیه سازی عددی با استفاده از نرم افزارهای سالیدورک و کامسول مولتی فیزیک به ترتیب برای مدل سازی هندسه، شبیه سازی جریان سیال و انتقال حرارت استفاده شده است. یک نمای دوپوسته دو بعدی با سایبان های مختلف در نظر گرفته شده و جریان تهویه طبیعی آشفته در آنها بررسی شده است.
یافته ها: نتایج بدست آمده از شبیه سازی نشان داد که هندسه و سرعت جریان هوا بر سرعت و آشفتگی جریان هوا در داخل حفره پاکت دوپوسته تاثیرگذار است. هندسه ای با سایبان چندلایه (غیرمتقارن)، ۵/۱۸ درصد کاهش دما را در همین سرعت باد نشان داد. بیشترین کاهش دما در هندسه ای با سایبان چندلایه (غیرمتقارن) و سرعت جریان هوای ۵ متر بر ثانیه رخ داده است. به عبارتی، بهترین عملکرد حرارتی در سایبانهای چند لایه مشاهده شده است.
نتیجه گیری: این پژوهش نشان داد که استفاده از سایبان های چندلایه (غیرمتقارن) می تواند به طور موثری دمای داخل ساختمان را کاهش داده و جریان همرفت را افزایش دهد. این یافته ها حاکی از آن است که طراحی مناسب سایبان ها می تواند به عنوان یک روش غیر فعال برای کاهش مصرف انرژی در ساختمان ها مورد استفاده قرار گیرد.
کلیدواژه ها:
Double-skin façade ، Canopy ، Convection flow ، Turbulent flow ، Thermal comfort ، New technologies ، نمای دوپوسته ، سایبان ، جریان همرفت ، جریان آشفته ، آسایش حرارتی ، فناوری های نوین معماری
نویسندگان
مصطفی حسینی واجاری
PhD Student, Department of Architecture, Semnan Branch, Islamic Azad University, Semnan, Iran
حسین مرادی نسب
Department of Architecture, Semnan Branch, Islamic Azad University, Semnan, Iran
مرتضی بهزادنسب
Color Department, Polymer Process Research Institute, Iran Polymer and Petrochemical Institute, Tehran, Iran
محمود نیکخواه شهمیرزادی
Department of Civil Engineering, Semnan Branch, Islamic Azad University, Semnan, Iran
مجید سلطانی
Assistant Professor, Faculty of Mechanical Engineering, Khajeh Nasir Toosi University of Technology, Tehran, Iran
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :