بهینه سازی پارامترهای موثر بر کاهش دما و شار حرارتی محل سوراخ کاری استخوان کورتیکال وترابکولار فمور بر اساس تئوری انتقال حرارت معکوس
محل انتشار: مهندسی مکانیک مدرس، دوره: 22، شماره: 10
سال انتشار: 1401
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 44
فایل این مقاله در 9 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_MME-22-10_008
تاریخ نمایه سازی: 8 اسفند 1403
چکیده مقاله:
در جراحی های ارتوپدی فرآیند سوراخکاری به منظور ثابت سازی داخلی محل شکستگی به کار می رود. درنتیجه سوراخکاری استخوان اگر دما از حد مجاز ۴۷ درجه سانتی گراد فراتر رود، منجر به تغییر ماهیت آلکالین فسفاتاز استخوان، وقوع پدیده ی نکروز حرارتی، عدم ثابت سازی و جوشخوردگی نادرست استخوان می شود. به منظور بررسی پارامترهای موثر بر این فرآیند در پژوهش حاضر پس از مدل سازی هندسی استخوان فمور در نرم افزار Mimics، به تخصیص جنس استخوان بر اساس مدل جانسون-کوک و شبیه سازی عددی فرآیند سوراخ کاری و براده برداری مایل استخوان کورتیکال و ترابکولار پرداخته شده است. فرآیند سوراخ کاری در دو حالت معمولی و سرعت بالا بر اساس تئوری انتقال حرارت معکوس به کمک نرم افزار DEFORM-۳D انجام شد. نتایج حاصل از شبیه سازی عددی پس از صحت سنجی با نتایج تجربی نشان داد که ضمن توانمندی این تئوری در تخمین دما و شار حرارتی تولیدی، وقوع پدیده نکروز در هر دو فرآیند حتمی است. دمای محل سوراخ کاری استخوان ترابکولار نسبت به استخوان کورتیکال در تمامی بازه های سرعت و نرخ های پیشروی بیشتر است و همچنین نیروی محوری کمتری را متحمل می شود. نقطه بهینه که منجر به حصول حداقل دما در سوراخ کاری معمولی استخوان ترابکولار و کورتیکال می شود مربوط به نرخ پیشروی mm/min۱۵۰ و سرعت دورانی rpm۲۰۰۰ است. این نقطه بهینه در سوراخ کاری سرعت بالای استخوان ترابکولار و کورتیکال در نرخ پیشروی mm/min۱۵۰ و به ترتیب سرعت دورانی rpm۴۰۰۰ و rpm۷۰۰۰ به دست می آید.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
فاطمه نگهداری
Zanjan University
بهنام آخوندی
Sirjan University of Technology
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :