طراحی، ساخت و مدلسازی دینامیک جامع شیر سروو نیوماتیک پیزوالکتریک مبتنی بر مکانیزم های منعطف
محل انتشار: مهندسی مکانیک مدرس، دوره: 24، شماره: 10
سال انتشار: 1403
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 81
فایل این مقاله در 11 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_MME-24-10_003
تاریخ نمایه سازی: 8 اسفند 1403
چکیده مقاله:
در این مقاله، به طراحی، ساخت و مدل سازی دینامیکی شیر سرونیوماتیک پیزوالکتریک مبتنی بر مکانیزم منعطف پرداخته شده است. استفاده از عملگرهای پیزوالکتریک در این شیرها، به دلیل پاسخ دینامیکی سریع و دقت بالا، منجر به بهبود قابل توجه سرعت کنترل فشار توسط این شیرها می گردد. به همین منظور، ابتدا ساختار شیر سرونیوماتیک و عملکرد اجزای آن مورد بررسی قرار گرفته است. جهت افزایش میزان گشودگی دریچه شیر طراحی شده، یک مکانیزم منعطف لوزی شکل برای تقویت دامنه جابجایی عملگر پیزوالکتریک طراحی گردیده است. در ادامه، به ارائه مدل دینامیک جامع سامانه پرداخته شده است. پس از شناسایی و صحه گذاری دینامیک پیشنهادی، نتایج کنترل فشار هوا به ازای ورودی های مرجع ثابت و متغیر با زمان ارائه گردیده است. نتایج آزمایشگاهی نشان می دهد که مدل دینامیکی پیشنهادی برای شیر ساخته شده دارای حداکثر خطای ۲۵ درصد می باشد. همچنین نتایج تحلیل فرکانسی نشان می دهد که شیر موردنظر دارای پهنای باند دینامیکی ۹۰ هرتز و فرکانس طبیعی ۵۶ هرتز است، که نشان دهنده قابلیت استفاده در فرکانس های بالا می باشد. همچنین نتایج کنترل فشار زمان پاسخ پله ای حدود ۲۱ میلی ثانیه در فشار ۲ بار را نشان می دهد، که بیانگر توانایی آن در پاسخگویی به تغییرات سریع فشار است. علاوه بر این، قابلیت دنبال کردن فشارهای ورودی با فرکانس ها و دامنه های مختلف نیز مورد بررسی قرار گرفت.
کلیدواژه ها:
Piezoelectric Servo Valve ، Compliant Mechanism ، Pressure Control ، Coupled Dynamic Modeling ، شیر سروو پیزوالکتریک – مکانیزم منعطف – کنترل فشار – مدلسازی دینامیکی تلفیقی
نویسندگان
امیرحسین مرادی
Amirkabir University of Technology
حامد غفاری راد
Amirkabir University of Technology
سید مهدی رضاعی
Amirkabir University of Technology
محمد زارعی نژاد
Amirkabir University of Technology
پویا فیروزی راد
Amirkabir University of Technology
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :