برآورد نیروی لازم برای فورجینگ هم دما قطعه دیسکی آلیاژ آلومینیوم ۷۰۷۵ به روش میدان خطوط لغزش
محل انتشار: مهندسی مکانیک مدرس، دوره: 22، شماره: 12
سال انتشار: 1401
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 72
فایل این مقاله در 9 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_MME-22-12_004
تاریخ نمایه سازی: 8 اسفند 1403
چکیده مقاله:
در این پژوهش به کمک روش تئوری و روش اجزاء محدود به تحلیل و محاسبه نیروی لازم برای فورج همدما قطعه دیسکی آلیاژ آلومینیوم ۷۰۷۵ پرداخته شد. در شبیهسازی فرآیند فورج همدما در نرمافزار دیفرم، دمای ۴۰۰ درجه سلسیوس، سرعت کفه بالای قالب ۱/۰ میلی متر بر ثانیه و ضریب اصطکاک برشی برابر ۰۷۵/۰ به عنوان پارامترهای فرآیند انتخاب گردید. با تحلیل نتایج شبیهسازی به روش اجزاء محدود به کمک نرمافزار دیفرم، نیروی لازم شکلدهی فورج همدما با کورس حرکتی ۱۸/۶ میلیمتر برابر با ۸۰ تن برای قطعه دیسکی به دست آمد. از روش میدان خطوط لغزش متقارنمحوری برای برآورد نیروی شکلدهی فورج هم دما قطعه دیسکی پیش از پر شدن قالب استفاده گردید که نیروی ۵۴/۲۳ تن بدست آمد. مقایسه نیروی شکلدهی فورج همدما قطعه دیسکی به روش تئوری، با نتایج حاصل از شبیه سازی اجزاء محدود، نشان داد که نیروی شکلدهی با دقت بسیار خوبی با نمودار نیرو – جابهجایی منطبق می باشد. با فرض حجم ثابت در تغییر شکل پلاستیک، نقشه ماده خام، قالبهای نهایی بالا و پایین و نقشه مونتاژی فرآیند فورج همدما قطعه دیسکی آلیاژ آلومینیوم ۷۰۷۵ ارائه گردید.
کلیدواژه ها:
Isothermal Forging ، Slip line field method ، disc piece of Aluminum Alloy ۷۰۷۵ ، Finite Element. ، فورج هم دما ، روش میدان خطوط لغزش ، قطعه دیسکی آلیاژ آلومینیوم ۷۰۷۵ ، اجزاء محدود.
نویسندگان
پژمان کیانی
Faculty of Mechanical Engineering K.N. Toosi University of Technology
مجید قریشی
Faculty of Mechanical Engineering of K.N. Toosi University of Technology
عبدالحسین جلالی آقچای
Faculty of Mechanical Engineering K.N. Toosi University of Technology
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :