طراحی و ساخت بهینه جاذب انرژی استوانه ای تحت فشار داخلی با استفاده از روش بهینه سازی تکامل زمانی
محل انتشار: مهندسی مکانیک مدرس، دوره: 23، شماره: 1
سال انتشار: 1401
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 80
فایل این مقاله در 11 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_MME-23-1_005
تاریخ نمایه سازی: 8 اسفند 1403
چکیده مقاله:
جاذبهای انرژی، برای جذب انرژی جنبشی اجسام و تبدیل آن به صورتی دیگر به کار میروند که از مهم ترین آنها لولههای جدار نازک دایرهای هستند. در جاذب استوانهای جدار نازک سه پارامتر قطر، ضخامت و طول بر میزان جذب انرژی تاثیرگذارند. در این پژوهش به منظور دستیابی به اطلاعات لازم برای طراحی یک جاذب انرژی ارزان قیمت با قابلیت جذب بالا، استوانههای جدار نازک دارای فشار هوا در داخل که هوای داخل آن هنگام فروریزش متراکم میشود، مورد بررسی قرار گرفته است. در تحقیق حاضر بارگذاریها دینامیکی و محوری انتخاب شده تا تطابق بالاتری با واقعیت داشته باشند. شبیهسازی و تحلیل مسئله توسط نرمافزار اجزای محدود آباکوس و با اعمال ضرایب جانسون-کوک برای مدل کردن رفتار ماده صورت پذیرفته است. در ادامه، نمودار کل کار انجام شده نسبت به زمان به عنوان خروجی مسئله استخراج گردیده و صحت آن با آزمون های تجربی اثبات شده است. سپس نمونههای مختلف مدل سازی شده و بر اساس آنها طراحی آزمایش انجام شده است. با استفاده از نتایج بهدست آمده از تحلیل واریانس، بهینهسازی پارامترهای ضربهگیر با استفاده از الگوریتم تکامل زمانی انجام شده است. نتایج این تحقیق نشان دهنده آن است که میتوان با ایجاد تراکم داخلی بدون کم شدن قابلیت جذب از وزن جاذب کم کرد. عملکرد طرح بهینه ی به دست آمده با استفاده از الگوریتم بهینه سازی تکامل زمانی، بیش از ۳۳% نسبت به نمونه ی بدون تراکم بهبود پیدا کرد.
کلیدواژه ها:
Energy Absorber ، Optimization ، Cylindrical Shells ، Collapsing Behavior ، Time Evolutionary Algorithm. ، جاذب انرژی ، بهینه سازی ، پوسته های استوانه ای ، رفتار فروریزشی ، الگوریتم تکامل زمانی
نویسندگان
ابوالحسن بهروان
Department of Mechanical Engineering, University of Birjand, Birjand, Iran
سیدمحمدحسین سیدکاشی
Department of Mechanical Engineering, University of Birjand, Birjand, Iran
مجتبی شیخی ازغندی
Department of Mechanical Engineering, University of Birjand, Birjand, Iran
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :