توسعه روش طراحی برای سازه های مجهز به ترکیبی از میراگرهای فلزی جاری شونده بر اساس اهداف عملکردی
محل انتشار: مجله مهندسی عمران مدرس، دوره: 18، شماره: 5
سال انتشار: 1397
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 77
فایل این مقاله در 17 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_MCEJ-18-5_001
تاریخ نمایه سازی: 6 اسفند 1403
چکیده مقاله:
هدف از این مقاله، توسعه ی روش طراحی در سازه های فولادی مجهز به ترکیبی از میراگرهای فلزی جاری شونده است، به نحوی که بتوان میراگرها را چنان طراحی کرد که در سطوح مختلف خطر لرزه ای، میزان معینی از رفتار غیر ارتجاعی را تجربه کنند. برای این منظور در ابتدا، رفتار سازه های مجهز به میراگرهای فلزی جاری شونده در قالب قاب های یک طبقه ی یک دهانه، یک طبقه ی دو دهانه و چندطبقه ی چنددهانه بررسی شده و روابط مربوط به جابجایی این سازه ها تحت بار جانبی یکنوا به دست می آید. سپس برای طراحی سازه های یک درجه آزادی معیارهای عملکردی پیشنهاد شده و طراحی سازه های یک درجه ی آزادی انجام می شود. سازه های یک درجه ی آزادی دارای دوره های تناوب گوناگون و ضرایب کاهش مقاومت مختلفی می باشند. پس از طراحی سازه های مذکور، جهت اطمینان از ارضای معیارهای عملکردی پیشنهادی، جواب های حاصل از تحلیل استاتیکی غیر خطی با جواب های تحلیل تاریخچه ی زمانی مقایسه می شوند. در آخر، قاب های خمشی سه ساختمان نمونه ی ۳، ۶ و ۹ طبقه مجهز به میراگر فلزی جاری شونده با توجه به معیارهای پیشنهادی طراحی و با استفاده از نتایج تحلیل های تاریخچه ی زمانی کارآمد بودن روش پیشنهادی بررسی می شود. نتایج تحلیل های تاریخچه ی زمانی غیر خطی نشان می دهد که روش طراحی پیشنهادی می تواند معیارهای مورد نظر برای عملکرد میراگرها را برای سازه های یک و چند درجه ی آزادی اقناع نماید.
کلیدواژه ها:
Performance Based Design ، Uniform Hazard Spectrum ، Yielding Metallic Damper ، Nonlinear Static Analysis ، Nonlinear Time-history Analysis ، طراحی بر اساس عملکرد ، طیف خطر یکنواخت ، میراگر فلزی جاری شونده ، تحلیل استاتیکی غیر خطی ، تحلیل دینامیکی غیر خطی
نویسندگان
علی اکبر آقاکوچک
Prof., Structure Eng. Dept., Faculty of Civil and Environmantal Eng., Tarbiat Modares University
محمدحسن احمدی
Tarbiat modares university
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :