تولید کربن فعال مزوحفره از پسماند لیگنوسلولزی برای حذف رنگ های راکتیو بلو ۱۹ و بلو ۲۱ از محلول آبی
محل انتشار: مجله مهندسی عمران مدرس، دوره: 18، شماره: 5
سال انتشار: 1397
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 167
فایل این مقاله در 15 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_MCEJ-18-5_002
تاریخ نمایه سازی: 6 اسفند 1403
چکیده مقاله:
تخلیه پساب تصفیه نشده صنایع نساجی به دلیل استفاده از ترکیبات سمی در آن ها باعث آلودگی در محیط های آبی و مشکلات بزرگ زیست محیطی و بهداشتی می شود. هدف از این مطالعه بررسی پتانسیل جذب کربن فعال تولید شده از پسماند چوب انگور (Vitis Vinifera) به منظور حذف رنگ های راکتیو بلو ۱۹ (RB۱۹) و بلو ۲۱ (RB۲۱) از محلول آبی است. کربن فعال از چوب انگور و با استفاده از فعال ساز اسید فسفریک (H۳PO۴) با نسبت های اشباع ۱:۱، ۱:۲، ۱:۳ و ۱:۴ سنتز شد. آنالیزهای BET،FTIR و SEM برای تعیین مشخصات کربن فعال انجام شد. همچنین آزمایش جذب رنگ برای همه نمونه ها در شرایط یکسان: pH برابر ۲، دوز جاذب g/l ۰۱/۰، غلظت اولیه رنگ mg/l ۲۵۰، دما C° ۲۰، حجم محلول ml۱۰۰ و زمان تماس ۱۲۰ دقیقه انجام شد. نتایج نشان داد نمونه کربن فعال سازی شده در نسبت اشباع ۱:۴ در دمای C° ۶۰۰ با سطح ویژه g/۲m ۱۸۵۰ و حجم کلی حفرات g/۳ cm۴۰/۲ و توزیع حفرات ۸۶ درصد در محدوده مزوحفره با mg/g ۱۹۳۲ برای رنگ بلو ۱۹ و mg/g ۹۰۸ برای رنگ بلو ۲۱ دارای حداکثر مقدار ظرفیت جذب است. این مطالعه نشان داد کربن فعال تهیه شده از پسماند حاصل از هرس سالیانه سرشاخه های درختچه مو از پتانسیل بالایی در تصفیه پساب صنایع نساجی برخوردار است.
کلیدواژه ها:
Activated carbon ، lignocellulose waste ، Grape wood ، Blue ۱۹ ، Blue ۲۱ ، کربن فعال ، ساختار مزوحفره ، چوب انگور ، بلو ۱۹ ، بلو ۲۱
نویسندگان
مهران بیجاری
Tarbiat Modares University
حبیب اله یونسی
Tarbiat Modares University
نادر بهرامی فر
Department of Environmental Science, Faculty of Natural Resources, Tarbiat Modares University
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :