پیشبینی سری زمانی مقدار ازن تروپوسفری با سازندهای فتوشیمیایی و عوامل هواشناسی
محل انتشار: مجله مهندسی عمران مدرس، دوره: 18، شماره: 5
سال انتشار: 1397
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 66
فایل این مقاله در 10 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_MCEJ-18-5_018
تاریخ نمایه سازی: 6 اسفند 1403
چکیده مقاله:
روش های متداول اندازه گیری آلاینده های هوای دارای خطا، نیازمند فضای نسبتا بزرگ و صرف هزینه های بسیار کلان است، در حالی که می توان با استفاده از روش های جدیدی که توانایی یادگیری دارند از این معایب روش های معمول کاست. این روش ها که پایه ریاضی دارند و با استفاده از برنامه نویسی بنیان شده اند، هنوز به آن مرحله نرسیده اند که بتوان با اطمینان کامل جایگزین اندازه گیری های ماشینی شوند. در این مقاله از روش های شبکه عصبی مصنوعی و ماشین بردار پشتیبان که در تحقیقات گذشته نتایج قابل قبولی را برای موضوعات دیگر ارائه داده اند، استفاده شده است تا مقدار اوزن موجود در هوای سطح شهر تهران را با توجه به هشت پارامتر دیگر هواشناسی و آلاینده های معیار هوا، پیشبینی کند. در آخر با مقایسه عملکرد این دو روش با استفاده از دو معیار ارزیابی نتایج، نشان داده می شود که مقادیر R و RMSE برای ماشین بردار پشتیبان برابر است با ۰.۸۴۵۶ و ۰.۰۷۷۴ و برای شبکه عصبی مصنوعی ۰.۸۳۹۶=R و ۰.۰۹۱۴=RMSE ، که این نتایج حاکی از برتری روش ماشین بردار پشتیبان نسبت به شبکه عصبی است. البته هر دو روش برای این پیشبینی نتایج کاملا مطلوب و رضایت بخشی ارائه داده اند. همچنین میزان تاثیرگذاری پارامترها بر روی ازن تحلیل شد که کربن منوکسید، دمای هوا و نیتروژن دی اکسید بیشترین تاثیر را بر روی تغییرات ازن داشتند درحالی که ذرات معلق هوا و بخصوص ذرات معلق با اندازه کمتر از ۲.۵ میکرومتر کمترین تاثیر را پیشبینی ازن داشتند..
کلیدواژه ها:
نویسندگان
وحید مهدی پور
Environmental Engineering Department, Civil and Environment Engineering Faculty, Khaje Nasir Toosi University of Technology, Tehran, Iran
مهسا معماریان فرد
Department of Civil & Environmental Engineering, Khaje Nasir Toosi University of Technology, Tehran, Iran
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :