بررسی اثر اتصال سرد بر روی رفتار لرزه ای قاب خمشی بتن مسلح
محل انتشار: مجله مهندسی عمران مدرس، دوره: 19، شماره: 4
سال انتشار: 1398
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 52
فایل این مقاله در 15 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_MCEJ-19-4_012
تاریخ نمایه سازی: 6 اسفند 1403
چکیده مقاله:
یکی از مسائل رایج در اجرای درجای ساختمانهای بتنآرمه، ایجاد اتصال سرد در نقاط قطع بتنریزی میباشد. طبق آییننامه ACI ۲۲۴.۳R-۹۵ محل قرارگیری اتصال سرد بر روی ستونها می بایست در زیر تیر و بالای دال سقف باشد. اتصال سرد نوعی ضعف یا نقص در بتن محسوب شده و باعث عدم یکپارچگی بتن سازه میشود. این عدم یکپارچگی میتواند بر روی رفتار بتن و در نهایت بر روی رفتار سازه بتنی تاثیرگذار باشد. اصولا طراحان، سازههای بتنی را براساس آییننامههای رایج بدون لحاظ کردن اتصالهای سرد و با فرض یکپارچه بودن بتن سازه طراحی میکنند. این در حالی است که در اجرا، بروز اتصال سرد در برخی نواحی خاص از سازه امری اجنتابناپذیر است. در این تحقیق ابتدا رفتار اتصال سرد مدلسازی گردیده است. سپس یک قاب بتنآرمه یک طبقه یک دهانه مدلسازی شده است. پس از اطمینان از صحت مدل عددی اتصال سرد و قاب، یک قاب بتن مسلح حاوی اتصال سرد بر روی ستونهای آن در محلهای زیر تیر و بالای پی مدلسازی شده است. سپس به منظور بررسی رفتار لرزهای، یک بارگذاری جانبی یکنوا به صورت پوش-آور یکبار به قاب با اتصال سرد و بار دیگر به قابی نظیر و یکپارچه بدون اتصال سرد، اعمال گردیده است. با مشاهده نتایج مشخص گردید که تحت بارگذاری یکنوا، وجود اتصال سرد تاثیر چندانی بر روی حداکثر نیروی جانبی قابل تحمل قاب نداشته، اما باعث کاهش حدود ۳۰ درصدی شکلپذیری قاب مورد نظر شده است.
کلیدواژه ها:
Cold-Joint ، Construction Joint ، Reinforced Concrete Frame ، Fracture Mechanics ، Pushover Analysis ، Seismic Behavior ، Ductility ، اتصال سرد ، درز اجرایی ، قاب خمشی بتن آرمه ، مکانیک شکست ، تحلیل پوش-آور ، رفتار لرزه ای ، شکل پذیری
نویسندگان
احسان کریمی
Ph.D. Candidate, Department of Civil Engineering, Shahrood University of Technology, Shahrood, Iran
وحید رضا کلات جاری
Associate Professor, Department of Civil Engineering, Shahrood University of Technology, Shahrood, Iran
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :