بررسی خواص مکانیکی و شکست روسازی های بتنی تک لایه و دولایه
محل انتشار: مجله مهندسی عمران مدرس، دوره: 21، شماره: 2
سال انتشار: 1400
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 86
فایل این مقاله در 13 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_MCEJ-21-2_001
تاریخ نمایه سازی: 6 اسفند 1403
چکیده مقاله:
بمنظور گسترش روسازی های بتن غلتکی در راه ها با سرعت زیاد، اجرای یک لایه نازک از بتن با مقاومت لغزشی بالا بر روی بتن غلتکی و بلافاصله پس از اجرای آن پیشنهاد میشود. در پژوهش حاضر به بررسی خواص مکانیکی و شکست اینگونه از روسازیهای بتنی دو لایهای پرداخته شده و با روسازیهای رایج تک لایهای بررسی شده است. از اینرو یک لایه نازک از بتن معمولی و یا بتن مسلح به الیاف پلی پروپیلن به ضخامتی نسبی ۳۰% ضخامت کل روسازی بر روی بتن غلتکی اجرا گردید. آزمایش های مقاومت فشاری و آزمون شکست در مود I بر روی نمونه ها پس از ۲۸ روز عملآوری انجام گرفت. عمده نتایج حاکی از آن است که افزودن الیاف پلیپروپیلن با مقدار مشخص شده تاثیر چندانی بر مقاومتهای فشاری و خمشی بتن در حالت تک لایه ندارد. همچنین اجرای بتن معمولی بر روی بتن غلتکی تاثیر منفی بر مقاومت خمشی و شکست نمونهها نسبت به حالت تک لایه ندارد. اما در نمونههای تک لایه یا دولایه مسلح به الیاف ، بعلت پل زدگی الیاف پس از ایجاد اولین ترک موجب افزایش انرژی شکست نمونهها نسبت به نمونههای غیر مسلح شده شده است که در ضخامت بیشتر الیاف این تغییر مشهودتر بوده است.
کلیدواژه ها:
Roller compacted concrete ، Two-lift concrete pavement ، poly ، polypropylene fiber ، flexural strength ، Fracture Energy ، بتن غلتکی ، روسازی های دولایه بتنی ، الیاف پلی پروپیلن ، مقاومت خمشی ، انرژی شکست
نویسندگان
محسن احمدی
Ph.D Candidate of Transportation Engineering, Faculty of Civil Eng., Semnan University
غلامعلی شفابخش
Professor, Transportation Eng. Dept., Faculty of Civil Eng., Semnan University
ابوالفضل حسنی
Professor, Transportation Eng. Dept., Faculty of Civil Eng., Tarbiat Modares University
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :