تاثیر طول ناحیه ویژه و نحوه تقویت آن بر عملکرد لرزه ای سیستم خرپای متناوب
محل انتشار: مجله مهندسی عمران مدرس، دوره: 18، شماره: 1
سال انتشار: 1397
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 40
فایل این مقاله در 11 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_MCEJ-18-1_006
تاریخ نمایه سازی: 6 اسفند 1403
چکیده مقاله:
سیستم خرپای متناوب یکی از سیستم های باربر جانبی می باشد که اعضای اصلی آن را خرپاها تشکیل می دهند. در این سیستم، وظیفه جذب انرژی و تحمل تغییرشکل های غیرالاستیک برعهده ناحیه ویژه می باشد، به طوری که با ایجاد مفاصل پلاستیک در این ناحیه، شکل پذیری سازه تامین می گردد. در این تحقیق، تاثیر طول این ناحیه و نحوه تقویت آن بر عملکرد لرزه ای سیستم خرپای متناوب بررسی شده است. به منظور بررسی این پارامترها، ابتدا مدل اجزاء محدود این سیستم در نرم افزار ABAQUS تهیه گردیده و صحت سنجی مدل سازی این سیستم کنترل گردید. سپس، عملکرد لرزه ای این سیستم با درنظر گرفتن ناحیه ویژه با طول های مختلف و الگوهای تقویت پیشنهادی در این ناحیه ارزیابی شده است. نتایج ارزیابی نشان می دهد استفاده از نواحی ویژه با طول بزرگ باعث می شود که از کل ظرفیت سازه به طور کامل استفاده نگردد؛ از این رو هنگام نیاز به بازشوهای بزرگ، این نواحی باید به طور مناسبی تقویت گردند. در این مطالعه، الگوهای مختلف تقویت ناحیه ویژه ازجمله تقویت یال ها، تقویت اعضای قائم ناحیه ویژه و طرح تقویت پیشنهادی راهنمای شماره ۱۴ آیین نامه AISC بررسی شده است. از آنجایی که مفاصل پلاستیک معمولا در یال های خرپا تشکیل می شوند، لذا تقویت یال ها بیشترین تاثیر را بر افزایش سختی اولیه و مقاومت سازه دارد. همچنین، به جای تقویت کلی یال می توان بخشی از دو انتهای ناحیه ویژه را تقویت نموده، بطوری که عملکرد آن مشابه تقویت کلی یال باشد.
کلیدواژه ها:
Staggered-Truss system ، Length of special segment ، Strengthening ، Plastic hinges. ، سیستم خرپای متناوب ، طول ناحیه ویژه ، تقویت ، مفاصل پلاستیک
نویسندگان
علیرضا چمن مطلق
university of birjand
حمیدرضا ناصری
university of birjand
محسن خطیبی نیا
university of birjand
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :