مقایسه و ارزیابی رفتار خستگی مخلوط های آسفالتی حاوی پودر لاستیک و پودر لاستیک فرآوری شده
محل انتشار: مجله مهندسی عمران مدرس، دوره: 21، شماره: 4
سال انتشار: 1400
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 50
نسخه کامل این مقاله ارائه نشده است و در دسترس نمی باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_MCEJ-21-4_012
تاریخ نمایه سازی: 6 اسفند 1403
چکیده مقاله:
محققین روسازی طی دهههای اخیر به منظور بهبود مشخصات و ویژگیهای رئولوژیکی قیر اقدام به استفاده از افزودنیهای اصلاحکننده نظیر پودر لاستیک و عملکرد مخلوط آسفالتی نمودهاند. پودر لاستیک علاوه بر بهبود عملکرد مخلوطهای آسفالتی، همچون افزایش عمر خستگی، مقاومت شیار شدگی و کاهش حساسیت رطوبتی، نقش موثری در اهداف محیطزیستی ایفا دارد. علیالرغم مزایای ذکر شده، استفاده از پودر لاستیک به روش تر در روسازیهای آسفالتی با مشکلاتی نظیر افزایش هزینه تولید، پیرشدگی اولیه و دلمه و دوفازی شدن قیر لاستیکی همراه بوده است.
یکی از روشهای نوین تسهیل در استفاده از پودر لاستیک، فرآوری آن با مواد معدنی فعالکننده سطحی میباشد که منجر به تولید پودرلاستیک فرآوری شده گردیده که به صورت خشک در تهیه مخلوط آسفالتی به کار برده میشود. در این روش پودرلاستیک با افزودنیهای شیمیایی و قیر ترکیب شده و محصولی تولید میشود که به آسانی در دماهای متداول اختلاط با مصالح سنگی مخلوط میشود. مرکز تحقیقات روسازی دانشگاه تربیت مدرس با همکاری گروه شیمی دانشگاه، نمونه جدید و بومی پودرلاستیک فرآوریشده با ماده معدنی فعالکننده سطح تهیه کرده است. با توجه به جدید بودن این ماده، نیاز است تا تحقیقات جامع آزمایشگاهی در راستای ارزیابی مشخصات قیر و عملکرد مخلوط آسفالتی اصلاحشده با آن انجام گردد. بدین منظور، در این پژوهش با بکارگیری پودرلاستیک فرآوری شده حساسیت رطوبتی و مقاومت خستگی مخلوط آسفالتی با انجام آزمایشهای کشش غیر مستقیم استاتیکی و دینامیکی ( ITS[۱] و۳ ITFT) مورد ارزیابی قرار گرفته و نمونههای تهیه شده با قیر لاستیکی تولید شده به روش متداول تر مقایسه گردید. نتایج حساسیت رطوبتی نمونهها نشان داد که استفاده از هر دو افزودنی پودرلاستیک و پودرلاستیک فرآوری شده مقاومت نمونهها را در شرایط خشک و اشباع بهبود بخشیده است. این در حالی است که پودرلاستیک فرآوری شده عملکرد به مراتب بهتری نسبت به پودرلاستیک معمولی مخصوصا در شرایط اشباع دارد. از سوی دیگر، نتایج آزمایش خستگی مخلوط نشان داد که مقاومت خستگی نمونههای حاوی پودرلاستیک فرآوری شده دارای عملکرد بهتری در مقایسه با نمونه شاهد و نمونههای اصلاحشده با پودرلاستیک دارند.
۲ Indirect Tensile Strength
۳ Indirect Tensile Fatigue Test
کلیدواژه ها:
Fatigue resistance ، moisture susceptibility Crumb rubber modified bitumen ، Processed Crumb Rubber (P-CRM). ، خستگی مخلوط آسفالتی ، حساسیت رطوبتی ، پودر لاستیک فرآوری شده ، قیرلاستیکی
نویسندگان
مهردخت دوستی
M.Sc. Student, Faculty of Civil and Environmental Engineering, Tarbiat Modares University, Iran
امیر کاووسی
Professor, Faculty of Civil and Environmental Engineering, Tarbiat Modarres University, Tehran
مهدی آذرنیا
Phd. Student, Faculty of Civil and Environmental Engineering, Tarbiat Modares University, Iran
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :