ارزیابی اتلاف انرژی در پیوندهای برشی قاب های فولادی مقاومت بالا مجهز به مهاربندهای واگرا و پیوندهای فولادی سری L۳۰۴ تحت زمین لرزه های حاوی توالی لرزه ای

سال انتشار: 1402
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 186

فایل این مقاله در 12 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

JR_MCEJ-23-4_009

تاریخ نمایه سازی: 6 اسفند 1403

چکیده مقاله:

استفاده از قاب های مهاربندی مجهز به مهاربندهای واگرا در سازه­های فولادی، انرژی ورودی ناشی از زلزله را بوسیله عضو پیوند جذب می کند. اهمیت این موضوع زمانی افزایش می­یابد که سازه در معرض لرزه­های متوالی قرار گیرد. چرا که سناریوهای حاوی توالی لرزه ای به عنوان یک واقعه ی بحرانی  قادر به ایجاد جابجایی­های ماندگار و افت مقاومت می شوند. در یک سناریوی لرزه ای نیز، بیشترین آسیب تنها در تیر پیوند رخ خواهد داد و سایر اعضا در محدوده ی رفتار خطی خود باقی خواهند ماند. در صورت وقوع زمین لرزه های پی در پی، اکثر سازه ها، ممکن است تیر پیوند از کار افتاده و در آن صورت سایر اعضا رفتار غیرخطی خواهند داشت. این مقاله به بررسی میزان اتلاف انرژی پیوندها، در قاب های مقاومت بالا، با تیرهای پیوند فولادی سری L ۳۰۴، تحت توالی­های لرزهای می پردازد. در این پیوندها خطر خوردگی وجود نخواهد داشت. از آنجایی که عمده اتلاف انرژی در قاب های مجهز به مهاربند واگرا در عضو پیوند اتفاق می افتد، بنابراین با بررسی این عضو، می­توان درباره اتلاف انرژی کل قاب قضاوت نمود. در این راستا قاب­های فولادی مجهز به مهاربندهای واگرا با تنوع مصالح پس از طراحی، در نرم افزار اپنسیس پیاده­سازی و تحت ۱۶ سناریوی با و بدون توالی لرزه ای تحت تحلیل تاریخچه زمانی قرار گرفته­اند. در ادامه انرژی اتلاف شده توسط پیوندها در تمامی حالات به ازای زلزله­های منفرد و متوالی گزارش و مقایسه شدند. نتایج حاکی از آن است که میزان اتلاف انرژی توسط پیوندها پس از توالی لرزه ای نسبت به لرزه ی اصلی آن بین ۲ تا ۳ برابر افزایش می­یابد. همچنین در بین قاب ها، در پیوندهای ضدزنگ در قاب فولادی مقاومت بالا، تحت توالی لرزه ای، ۱۰.۴ درصد نسبت به پیوندهای معمولی در قاب های معمولی و ۳۱.۶ درصد نسبت به پیوندهای ضدزنگ در قاب های معمولی اتلاف انرژی بالاتر است، در حالی که پس از توالی لرزه ای، نسبت اتلاف انرژی کمتری، برای پیوندهای این قاب گزارش شده است.  بنابراین استفاده از این نوع مصالح می تواند برای کل یا برخی اعضای قاب های معمولی مجهز به مهاربندهای واگرا، بخصوص در مناطق با خطر لرزه ای بسیار زیاد پیشنهاد گردد.

کلیدواژه ها:

Eccentrically Braced Frame ، High strength frames ، Seismic sequences ، ۳۰۴L steel ، energy dissiption ، قاب های فولادی مجهز به مهاربندهای واگرا ، قاب های مقاومت بالا ، توالی لرزه ای ، فولاد سری L۳۰۴ ، اتلاف انرژی.

نویسندگان

فائزه قدمی

MSc Student, Department of Civil Engineering, Tafresh Univesity, , ۳۹۵۱۸-۷۹۶۱۱ Tafresh, Iran

الهام رجبی

Assistant Professor, Department of Civil Engineering, Tafresh Univesity, ۳۹۵۱۸-۷۹۶۱۱ Tafresh, Iran

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • Daneshjoo, F., and Badarloo, B. (۲۰۰۸). Nonlinear Dynamic Behavior of ...
  • Eskandari, R., and Vafaei, D. (۲۰۱۵). Effects of near-fault records ...
  • Haj Najafi, L., and Tehranizadeh, M. (۲۰۱۷). Equation for achieving ...
  • Mohsenian, V., Filizadeh, R., Ozdemir, Z., and Hajirasouliha, I. (۲۰۲۰, ...
  • Naji, A., & Khodaverdi Zadeh, M. (۲۰۱۹). Progressive collapse analysis ...
  • Duan, L., and Su, M. (۲۰۱۷). Seismic testing of high-strength ...
  • Wen, H., and Mahmoud, H. (۲۰۱۸). A new approach to ...
  • Chacón, R., Vega, A., and Mirambell, E. (۲۰۱۹). Numerical study ...
  • Rajabi, E., and Ghodrati Amiri, G. (۲۰۲۰). “Generation of critical ...
  • Rajabi, E., and Ghodrati Amiri, G. (۲۰۲۱). “Behavior factor prediction ...
  • Ghodrati Amiri, G. and Rajabi, E. (۲۰۱۸). “Maximum Damage Prediction ...
  • Ghodrati Amiri, G. and Rajabi, E. (۲۰۱۸). “Effects of Consecutive ...
  • Ghodrati Amiri, G. and Rajabi, E. (۲۰۱۷). “Damage Evaluation of ...
  • Ghodrati Amiri, G., Rajaei Lak, H. and Rajabi, E. (۲۰۱۸), ...
  • Ghodrati Amiri, G. and Rajabi, E. (۲۰۱۷), “Index of Sensitivity ...
  • Rouzrokh, S., Rajabi, E., and Ghodrati Amiri, G. (۲۰۲۰). “Evaluation ...
  • Mohsenian, V., Filizadeh, R., Hajirasouliha, I., and Garcia, R. (۲۰۲۱). ...
  • Abdollahzadeh, G., Mohammadgholipour, A., and Omranian, E. (۲۰۱۹). Seismic evaluation ...
  • Gutenberg, B., and Richter, C. F. (۱۹۵۶). Earthquake magnitude, intensity, ...
  • نمایش کامل مراجع