شناسایی آسیب در سازه ها به روش زیر فضای تصادفی مبتنی بر داده های مرجع
محل انتشار: مجله مهندسی عمران مدرس، دوره: 23، شماره: 6
سال انتشار: 1402
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 8
فایل این مقاله در 16 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_MCEJ-23-6_006
تاریخ نمایه سازی: 6 اسفند 1403
چکیده مقاله:
ایجاد آسیب در سازه طی دوران بهره برداری همیشه محتمل است ازاین رو بحث پایش سلامت سازههای مهم به منظور کنترل و مدیریت بهرهبرداری ایمن طی سالهای اخیر موردتوجه قرارگرفته است. فرآیند شناسایی و پایش سیستمهای سازهای از طریق روشهای مختلفی امکان پذیر بوده و استخراج مشخصههای ذاتی سازههای هدف به منظور تشخیص آسیبهای احتمالی از مبانی روشهای مذکور است. روش زیرفضای تصادفی از جمله روشهای شناسایی است که با استفاده از دادههای ثبت شده از پاسخ سیستم بوسیله نصب حسگر و با فرض وجود نویزهای اندازهگیری در دادهها، مشخصههای سازه را ارائه میدهد. با توجه به محدودیت در تعداد حسگرهای قابل نصب به منظور پایش سازههای واقعی، استفاده از روش زیرفضای تصادفی مبتنی بر دادههای مرجع این امکان را فرآهم خواهد آورد که با استفاده از تعداد حسگرهای محدود، سازهی مورد بررسی شناسایی شده و در صورت وجود آسیب، محل وقوع آن توسط بهرهگیری از روشهای متداول موجود قابل تشخیص باشد. طی پژوهش حاضر پس از مدلسازی اجزای محدود و تحلیل دینامیکی چند نمونه سازهی هدف با فرض نصب تعداد محدود حسگر، نتایج حاصل از خروجی روش زیرفضای تصادفی مبتنی بر دادههای مرجع مورد بهرهبرداری قرار گرفته است. در ادامه با استفاده از تغییرات انرژی کرنشی مودال اعضا و رویکرد احتمالاتی، فرآیند تشخیص آسیب در اعضای آسیب دیدهی سازهی هدف بکار گرفته شده و کارایی روش پیشنهادی در قالب فرآیند مذکور مورد بحث قرارگرفته است. بر اساس نتایج حاصل شده از خروجی فرآیند پیشنهادی، اعضای آسیب دیده با دقت زیادی شناسایی شده و قابل تشخیص خواهند بود.
کلیدواژه ها:
Damage detection ، finite element modeling ، dynamic analysis ، Stochastic Subspace identification method ، modal strain energy ، تشخیص آسیب ، مدل سازی اجزای محدود ، تحلیل دینامیکی ، روش شناسایی زیرفضای تصادفی ، انرژی کرنشی مودال
نویسندگان
سهیل سرپرست سادات
Mohaghegh Ardabili University
امین قلی زاد
Mohaghegh Ardabili University
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :