ضرورت تاسیس و راه اندازی موسسات تحقیق و توسعه در زمینه های مختلف بیولوژی کاربردی ولزوم تجاری کردن فعالیتهای تحقیق و توسعه در این مراکز به منظور توسعه اقتصادی

سال انتشار: 1375
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,424

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

CIMRDC01_063

تاریخ نمایه سازی: 3 دی 1385

چکیده مقاله:

بیولوژی کاربردی شاخه ای از علوم زیستی است که درزمینه علمی استفاده از دستاوردهای این علم فعالیت دارد (کاربردد یافته های علم زیست شناسی در عمل) با چنین تعریفی واضح است . که کارایی رشته های مختلف بیولوژیکی کاربردی، در رفع و حل بسیاری از نیازهای هر جامعه توجه خاصی به آن را ایجاد می کند. (1) (2) و (3) کارایی بعضی از تحقیقات بیولوژیکی درامور اقتصادی بسیار وسیع است. بطوریکه تولیدات نیمه صنعتی یک آزمایشگاه تحقیق و توسعه (بیولوژیکی کاربردی می تواند حشره کش های میکروبی (6)، و یا صنایع آموزشی (7) و یا ، ژلاتین تولید شده از پای مرغ و استخوان گوساله(8) و غیره … باشد. کارایی بعضی از آمزوشها و تقحیقات بیولوژیکی کاربردی در امور اقتصادی بسیار وسیع است. بطوریکه درکشور و دامپروری با استفاده از اطلاعات ژنتیک به اصلاح تدریجی نژاد گیاهان و جانوران اهلی می پردازند. چنانچه ایجاد ذرت دو رگه که درکشاورزی جدید اهمیت دارد نمونه ای از کاربرد ژنتیک در کشاورزی یا حاصل کار یک آزمایشگاه تحقیقات بیولوژی کاربردی است (4)

نویسندگان

ناصر مهدوی شهری

استادیار دانشکده علوم، دانشگاه فردوسی مشهد