بررسی تناسبات طلایی و اصول هندسی آتشکده های دوره ی ساسانی در ایران(آتشکوه محلات و بازه هور)
فایل این در 11 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
چکیده :
بیان مسئله: دید انسان در ارتباط با محیط بیرون خود به اشکال، خطوط، اندازه ها، فضاها و... می انجامد که از ریز اجزاء نقطه، خط و... تشکیل شده است. روابط منطقی و اصولی در ساختارهای مختلف را که با اعداد و ارقام همراه است را علم هندسه گویند. هندسه در معماری بصورت تناسبات تبلور یافته و با ایجاد توازن و هماهنگی، بنارا از نظر بصری زیبا و کاربردی جلوه می دهد؛ همان گونه که در بناهای مختلف دوره ی ساسانی از جمله آتشکده ها شاهد هستیم. از این رو دو آتشکده از این دوره مورد بررسی قرار گرفته است.
هدف پژوهش: بررسی و بازخوانی تناسبات طلایی و اصول هندسی کلی آتشکده های دوره ی ساسانی با دونمونه ی موردی آتشکوه محلات و بازه هور هدف اصلی این پژوهش است. تناسبات این دو بنا و میزان نزدیکی به نسبت های هندسی و طلایی شناسایی می شود.
روش پژوهش: داده ها به شیوه ی بررسی اسناد و مدارک کتابخانه ای، تحلیل نقشه ها و یادداشت میدانی جمع آوری شده وبررسی ابعاد و تناسبات در نماها و پلان ها صورت می گیرد. این تحقیق از نوع کاربردی، کمی-کیفی است و نسبت های به کار رفته در دوبنا را که طلایی و هندسی هستند را مشخص می کند.
نتیجه گیری: آتشکده ها مانند سایر بناهای دوره ی ساسانی بی بهره از تناسبات هندسی نبوده و نسبت های مختلف(طلایی، ایرانی، اعداد حسابی و...) در پلان ها و نماها قابل مشاهده است.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
میثم رسولی نسب
دانشجو، دانشگاه شهید اشرفی اصفهانی
مهران کاراحمدی
استادیار، دانشگاه شهید اشرفی اصفهانی
مراجع و منابع این :
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود لینک شده اند :