اثر انتشار دود خودروهای آتش نشانی در ایستگاهها بر سلامت آتش نشانان
فایل این در 13 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
چکیده :
در طول دهه گذشته مطالعات تجربی نشان داده اند که ذرات ناشی از احتراق موتورهای دیزلی قادر به القای تومور در حیوانات آزمایشگاهی هستند. داده های سنجش زیستی اخیرا سرطان زایی حیواناتی را که در معرض سطوح بالا (7 میلی گرم بر متر مکعب ذرات گازوئیل) قرار دارند، نشان می دهد. مطالعات در خصوص شروع تومور نشان داده است که مواد خروجی از موتورهای دیزلی از نظر قدرت تولید تومور از اهمیت زیادی برخوردارند.
آتش نشانان یک گروه شغلی هستند که به طور مکرر در معرض آلاینده های موتور دیزل قرار دارند. آنها هنگام رفت و آمد به محل آتش سوزی در معرض اگزوز گازوئیل قرار می گیرند، اما مهمترین منبع تماس آنها از اگزوز گازوئیل در خود ایستگاه آتش نشانی است. پس از بصدا درآمدن آژیر، خودروی عملیاتی معمولا بلافاصله در داخل ایستگاه آتش نشانی راه اندازی می شود و سطوح قابل توجهی از دود اگزوز دیزل تولید می کند. به محض اعلام یک حادثه به آتش نشانان، درهای ایستگاه آتش نشانی باز شده و خودرو از ایستگاه خارج می شود. سپس انتشارات باقیمانده به منبعی برای پرسنلی که در ایستگاه باقی می مانند تبدیل می شود و پس از بازگشت خودرو به ایستگاه آتش نشانی، ذرات بیشتری نیز در محیط منتشر می کنند.
در این نوشته بر اساس مقاله مرجع Froines, J.R., et al., Exposure of firefighters to diesel emissions in fire stations. American Industrial Hygiene) Association Journal, 1987. 48(3): p. 202-207) به یک آزمایش مطروحه پرداخته و با استناد به نتایج آزمایش مذکور و بررسی مقالات علمی دیگر به خطر بالقوه ای که سلامت آتش نشانان را تهدید می کند پرداخته و در پایان با راهکار کشورهای متمدن در این خصوص نگاشته رو به پایان می رسانیم.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
حمید باقری
مسئول فناوری اطلاعات سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری همدان
سید صادق پورسینا
رییس سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری همدان
مراجع و منابع این :
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود لینک شده اند :