حذف نیترات ازآب های زیررمینی بااستفاده ازجاذب زیستی کیتوسان اصلاح شده با Zncl2

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: هفتمین کنگره ملی مهندسی عمران
  • کد COI اختصاصی: NCCE07_1374
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 935
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدحسن شاهمرادی

دانشجوی کارشناسی ارشدمهندسی محیط زیست آب و فاضلاب،دانشکده محیط زیست دانشگاه تهران

بهنوش امین زاده

استاددانشکده محیط زیست دانشگاه تهران

علی ترابیان

استاددانشکده محیط زیست دانشگاه تهران

چکیده

نیترات یکی ازمهمترین منابع آلودگی محسوب می شودکه به صورت مستقیم یاغیرمستقیم به آب های سطحی و زیرزمینی به عنوان دومنبع اصلی تأمین کننده آب شرب،انتقال می یابدومیتواندباعث بیماری متموگلوبیناگردد. درمیان روش های مختلف برای حذف نیترات،استفاده ازروش جذب به علت راندمان بالای آن وهمچنین ملاحظات اقتصادی افزایش یافته است.دراین تحقیق کارآیی کیتوسان) بامنشا پوست سخت تتانی مانندمیگو واصلاح شده با Zncl2 درجذب نیترات بررسی شده است.نتایج آزمایش هانشان می دهددرتمامی جاذب ها،بیشترین میزان جذب در pH=4 بوده ودرزمان تماس 6 ساعت،سیستم به تعادل رسیده است.همچنین درتمامی حالات،میزان جذب درجاذب های فعال سازی شده با Zncl2 با نسبت 1به 2،تقریبا 11 %بیشترازمیزان جذب بانسبت 1به 1 است.میزان جذب تقریبامستقل ازغلظت اولیه نیترات است.میزان حذف برای کیتوسان فعال سازی شده با Zncl2 بانسبت 1به 2 درغلظت نیترات ) mg/lit 222 ،برابر 1 22/ است.نتایج نشان دهنده رابطه مستتقیم جذب باغلظتت اولیته نیترات وانطباق نتایج باایزوترم های فروندلیچ ولانگمیرومدل جذب سینتیکی شبه درجه دوم است.

کلیدواژه ها

نیترات،آب زیرزمینی، جذب،کیتوسان، Zncl2

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.