تحلیل جرم شناختی کانون های جرم خیز سرقت و عوامل موثر در آن در استان سیستان و بلوچستان
- سال انتشار: 1403
- محل انتشار: هشتمین کنفرانس بین المللی فقه، حقوق، وکالت و علوم اجتماعی در افق ایران ۱۴۰۴
- کد COI اختصاصی: LSPCONF08_036
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 74
نویسندگان
استادیار گروه حقوق موسسه آموزش عالی خراسان مشهد
دانشجوی کارشناسی ارشد حقوق جزا و جرم شناسی، موسسه آموزش عالی خراسان مشهد
چکیده
هدف مطالعه حاضر، تحلیل جرم شناختی کانون های جرم خیر سرقت و عوامل موثر در آن در استان سیستان و بلوچستان بود. داده های پژوهش، از طریق آمارهای موجود در سامانه ۱۱۰ نیروی انتظامی جمع آوری شده است. نتایج تحقیق، موید افزایش آماری ارتکاب سرقت یا حداقل سرقت های گزارش شده به کوپ ها (کلانتری ها و پاسگاه ها) در سطح استان سیستان و بلوچستان می باشد. در حوزه پرونده های اتهامی واصله به محاکم قضایی استان نیز روند سرقت در پنج ماهه نخست سال ۱۴۰۱ در مقایسه بامدت مشابه سال ۱۴۰۰، روند صعودی رانشان می دهد؛ به نحوی که این داده ها در حوزه پرونده های ورودی با عنوان اتهامی سرقت، طی این مدت، بارشد ۱۴ درصدی به ۸۹۰۷ فقره افزایش یافته است. در حوزه ی پرونده های خروجی نیز این آمار در طی همین مدت، با رشد ۱۰ درصدی، به ۹۵۴۶ پرونده خروجی تحت عنوان اتهامی سرقت رسیده است. همچنین آمار در حوزه اداره کل زندان ها و مراکز اقدامات تامینی و تربیتی نیز موید روند صعودی و بیانگر افزایش آمار محکومین به سرقت این مراکز است. ارتکاب جرم سرقت نیز بیشتر در شهرهای پرجمعیت استان همانند شهر زاهدان اتفاق می افتد که اغلب ناشی از فقر اقتصادی مردم این استان است. براین اساس، لزوم توجه بیش از پیش مسئولین به روش های کنترل و پیشگیری از وقع جرم مانند استفاده از سیستم های اطلاعاتی GIS در شناسایی کانون های جرم خیر، توصیه می گردد.کلیدواژه ها
کانون های جرم خیز، تهدیدات منطقه، سرقت، سیستان و بلوچستانمقالات مرتبط جدید
- تاثیر مسئولیت پذیری اجتماعی بر عملکرد سازمانی با نقش میانجی فساد اداری (مورد مطالعه: شهرداری منطقه۶) تهران
- مصادیق نوپدید عسر و حرج زوجه در رویه قضایی
- نقش ارتقا سواد میراث فرهنگی جامعه در مواجهه با سودجویان آثار تاریخی (مورد مطالعه: مرمت غیرمجاز)
- تاثیر آموزش خودکنترلی بر پرخاشگری دانش آموزان
- مسئولیت کیفری شرکت کنندگان در نزاع دسته جمعی و پیشگیری از آن
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.