طراحی کانون پرورش فکری کودک
فایل این در 68 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
چکیده :
کودکان سرمایه های با ارزش هرکشوری می باشند که می توان با آموزش مناسب در فضاهای آموزشی مطلوب این سرمایه ها را حفظ نمود. و آگاهی از نیازهای روحی و جسمی او می تواند دردستیابی به طراحی فضاهای آموزشی مناسب موثر باشد. هر جامعه ای برای شکوفایی استعداد کودکان خود و همچنین برای کشف خلاقیت آن ها محیط هایی را بوجود می آورد که با این هدف مهم سازگار باشد. نوشتن این مقاله به منظور طراحی کانون پرورش فکری کودکان برای بروز خلاقیت می باشد. اگر طراحی و ساخت محیط های آموزشی به صورت هدفمند انجام گیرد می تواند تآثیر بسیار زیادی در ارتقا خلاقیت کودک داشته باشد. نتیجه ی حاصل از تحقیق اشاره به تآثیر تقش معماری در مجموعه های آموزشی دارد، در هر نسلی و در هر زمانی نوع آموزش دادن به کودکان متفاوت است و نیازهای هر نسل از کودکان با نسل قبل تفاوت دارد و نباید نادیده گرفته شود. بی تردید بوجود آوردن چنین فضاهایی می تواند تآثیرگذاری فراوانی در مسیر رسیدن به خلاقیت و یادگیری در آموزش کودکان باشد. همچنین در این پژوهش به بررسی نظریات روانشناسانی همچون پیاژه ، فروید، آدلر و... پرداخته و از نظریات آنها برای طراحی محیطی مناسب برای آموزش کودکان بهره برده تا بدین طریق بتوانیم به اصول پایداری فضاهای آموزشی کودکان بپردازیم و از نظریه های روانشناسی به سود دانش معماری و طراحی استفاده ی مفیدی داشته باشیم.
کودک در اولین سالهای زندگی خود یاد میگیرد، می آموزد و کشف می کند. او در این دنیای پر از آموزه و کشف به فضایی نیاز دارد تا شناخت خود از هستی را به کمال رساند. محیط هایی که برای کودکان طراحی می شوند باید جذاب ، شاد و لذت بخش باشند. ایجاد محیطی شاد و پویا برای کودکان موثرند و میتوان از ترکیب رنگهای ملایم و گرم در کنار رنگ های سرد و ملایم به محیطی جذاب و متنوع برای کودکان دست یافت.
هدف از نگارش این مقاله اهمیت دادن به فضای کودکان در شناخت بهتر محیط برای افزایش خلاقیت است. طراحی فضای کودک که با توجه به ویژگی های ذهنی، رفتاری و شناختی کودک و با به کارگیری رنگ ها و فرم های مناسب برای کودک طراحی شده باشد، می تواند مکان مناسبی را برای رشد کودک فراهم کند. رنگ با قدرت تاثیرگذاری بر روحیات و تاثیر بر ضمیر ناخودآگاه می تواند نقش مهمی در افزایش هوش، آرامش و اشتهای کودک داشته باشد، هم چنین فرم ها در سنین کودکی برای کودک قابل توجه هستند، زیرا توانایی القا مفاهیم را برای کودک دارا میباشند. بنابراین با بررسی مبانی دانش روانشناسی محیط، محیطی به وجود آید که پاسخگوی نیازهای جسمی و عاطفی کودک بوده و در افزایش خلاقیت کودک موثر باشد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
کیمیا ناصر
دانشجو
مراجع و منابع این :
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود لینک شده اند :