تاثیر ارزشیابی بر عملکرد تحصیلی دانش آموزان و مدرسان آموزشی

  • سال انتشار: 1403
  • محل انتشار: اولین همایش بین المللی معلمان برتر
  • کد COI اختصاصی: MISCONF01_3168
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 93
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

نرگس غفاری

کارشناس علوم تربیتی دانشگاه پیام نورشازند

غلامعلی غفاری

کارشناس ارشدتاریخ و فلسفه آموزش و پرورش دانشگاه آزاد اراک

نیره عباسی

کارشناسی ارشدمعماری سیستم های کامپیوتردانشگاه شهیدبهشتی ،مدرس دانشگاه اراک

چکیده

علوم تربیتی شاخه ای از علوم انسانی است که به موضوع آموزش و پرورش انسان می پردازد و وجوه بی پایان آن از جمله یادگیری رشد به کارگیری و تقویت نیروهای فکری و بدنی و غیره را مورد بررسی قرار میدهد. هدف از دایر کردن نهاد آموزش عمومی اجتماعی کردن فرد و سازگار نمودن او با جامعه و انتقال میراث فرهنگی جامعه محلی بوده است. در دوران صفویه فرایند تعلیم و تربیت تحت الشعاع عقاید مذهبی که در آن عصر نیرومندترین عامل وحدت و یگانگی فرهنگ بود قرار گرفت. یکی از علل بی حاصلی فعالیتهای اصلاحی در زمینه آموزش و پرورش آن است که هرگاه اهداف آموزش و پرورش تغییر کرد، سازمان و تشکیلات تازه ای برای تحقق بخشیدن به آرمانها و ارزشهای جدید در حوزه ی نیاز جامعه به وجود نیامد به علت ضعف فرهنگ برنامه ریزی تحولاتی در خور نیاز در زمینه روشها و محتوای آموزش و پرورش و تامین معلمان و کارکنان شایسته ای که بتوانند با ابزار و تجهیزات لازم نقش کلیدی در تحقق برنامه های اصلاحی آموزش و پرورش ایفا نمایند صورت نگرفته است. ارزشیابی در آموزش و پرورش فرایندی است که دستیابی به اطلاعات دقیق و قابل اعتماد درباره میزان یادگیری فراگیران و ارزیابی عملکرد مدرسان و ارزیابی کیفیت برنامه های آموزشی است. ارزشیابی در آموزش و پرورش میتواند به مدرسان و مدیران مدارس کمک کند تا عملکرد فراگیران را درک و نیازهای آموزشی آنها را شناسایی کنند و از طرفی نقاط قوت و ضعف خود را بشناسند و برای بهبود عملکرد خود اقدامات لازم را انجام دهند. ارزشیابی همچنین به والدین امکان میدهد تا درکی دقیقتر از پیشرفت تحصیلی فرزندان خود داشته باشند و با مدرسان در ارتباط باشند. بررسی تحولات آموزش و پرورش در ایران نشان میدهد که به علت نبود فرایند ارزیابی از نتایج و پیشرفت هر یک از مراحل اجرایی برنامه های اصلاحی و سرانجام فقدان ضمانتهای اجرایی قانونی و مالی دست اندرکار این امر تعلیم و تربیت ناگزیر به دوباره کاری در امر اصلاحات شده اند که هم اکنون این فقدانها و کم و کاستها در نظام آموزش و پرورش و حتی دانشگاهها و موسسات آموزش عالی هم دیده می شود.

کلیدواژه ها

علوم تربیتی آموزش و پرورش ارزیابی نتایج و پیشرفت

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.