اثرات سیتوتوکسیک انتروکوک های جدا شده از لبنیات سنتی ایران بر رده سلولی سرطان سینه SK-BR-۳
سال انتشار: 1403
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 197
فایل این مقاله در 14 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_FSCT-21-155_014
تاریخ نمایه سازی: 6 بهمن 1403
چکیده مقاله:
زمینه و هدف: سرطان پستان یک بیماری شایع و ناهمگن است که زنان را در سراسر جهان تحت تاثیر قرار می دهد. پروبیوتیک ها که به عنوان غذاهای کاربردی شناخته می شوند، به عنوان کاندیدهای بالقوه در مبارزه با سرطان سینه، هم در داخل بدن و هم در شرایط آزمایشگاهی معرفی شده اند. باکتری های اسید لاکتیک (LAB)، گروهی از پروبیوتیک ها، اثرات مفیدی بر سلامت میزبان دارند. این مطالعه با هدف غربالگری و شناسایی انتروکوک های پروبیوتیکی از پنیر سنتی ایرانی و شناسایی اثرات سیتوتوکسیک آن بر رده سلولی سرطان پستان SK-BR-۳ انجام شد.
مواد و روش ها: باکتری های اسید لاکتیک از دو نمونه پنیر ایرانی پس از کشت و غنی سازی در براث MRS و سپس روی MRS آگار جداسازی شدند. جدایه های LAB با استفاده از آنالیزهای ماکروسکوپی، میکروسکوپی و مولکولی شناسایی شدند. سمیت سلولی LAB بر روی سلول های سرطانی SK-BR۳ با استفاده از روش MTT با غلظت های باکتریایی ۱۰۰، ۲۵۰، ۵۰۰ و ۱۰۰۰ میکروگرم بر میلی لیتر ارزیابی شد.
یافته ها: تجزیه و تحلیل مولکولی نشان داد که دو جدایه به دست آمده در این مطالعه ارتباط نزدیکی با گونه های انتروکوک دارند. آنها به عنوان Enterococcus faecalis HBM-IAUF-۳ و Enterococcus hirae HBM-IAUF-۵ تعیین شدند و توالی ژنوم ۱۶s-rDNAآنها به ترتیب در GenBank، NCBI با شماره های دسترسی MG۷۵۷۶۹۷ و MG۷۵۷۷۰۲ ثبت شد. هر دو Enterococcus faecalis HBM-IAUF-۳ و Enterococcus hirae HBM-IAUF-۵ بیشترین سمیت سلولی را در برابر سلول های سرطانی SK-BR۳ در غلظت ۱۰۰۰ میکرولیتر بر میلی لیتر پس از ۷۲ ساعت نشان دادند.
نتیجه گیری: این مطالعه شناسایی سویه های جدید انتروکوکوس از لبنیات سنتی ایران را گزارش می کند که اثرات سیتوتوکسیک را بر روی سلول های SK-BR-۳ سرطان پستان نشان می دهد. تشویق به مصرف لبنیات ارگانیک سنتی و غذاهای تخمیر شده محلی ممکن است خطر ابتلا به سرطان را به میزان قابل توجهی کاهش دهد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
Ziba harandi
Department of Microbiology, Faculty of Biological Sciences, Falavarjan Branch, Islamic Azad University, Isfahan, Iran
Keivan Beheshti-Maal
Department of Microbiology, Faculty of Biological Sciences, falavarjan Branch, Islamic Azad University, Isfahan, Iran
Ramesh Manajemi
Department of Biology, Faculty of Biological Sciences, Falavarjan Branch, Islamic Azad University, Isfahan, Iran
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :