تحلیل چگونگی بهره گیری از معماری پایدار در معماری سنتی ایران

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: دومین همایش ملی اقلیم، ساختمان و بهینه سازی مصرف انرژی
  • کد COI اختصاصی: CBOEC02_260
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1075
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

آزاده پارسایی

سهیل درویش

چکیده

آغاز هزاره سوم و ایجاد تحول و توسعه تمدن بشری در جهان امروز، پیامدهای مثبت بسیاری بهمراه داشته که مانع از توجه به وجود انواع زندگی بومی و سنتی شده است. ویژگیهای اقلیمی، پشینیان ما را در انتخاب چگونگی برخورد با مشکلات خاص هر سرزمین، با استفاده از عناصر همان سرزمین، و ساخت ابزار و شیوه متناسب با نیازهای خود در تأثیر متقابل با طبیعیت و اقلیم، بارور و مجرب گردانید که حاصل برخورد آنها با هنجارها و ناهنجاریهای اقلیمی و در نحوه استفاده از محیط و طبیعت، تدابیر هوشمندانه ای است که در بافتها و بناهای سنتی ایران به وفور یافت می شود و توجه به ویزگی های اقلیمی نقش کلیدی در تکوین مفهوم و ماهیت پایداری امروزی را ایفا کرده است. اهداف اصلی معماری پایدار و به تبع آن توسعه پایدار، تأمین نیازهای اساسی بشر، بهبود سطح کیفی زندگی برای همه، حفظ و اداره بهتر اکوسیستم ها و منابع طبیعی انرژی و دستیابی به آینده ای سالمتر است. پرداختن به نکته های معماری پایدار، بدون شناختن نکته های معاری گذشتگان کامل نیست. از آنجا که معامری سنتی ایران، آسایش فضای داخلی را بدون استفاده از دستگاههای انرژی بر و آلوده کننده منبع الهام ساخت و سازهای نوین مسکونی معاصر گردد. آنچه این مقاله قصد پرداختن بدان را دارد، بررسی این الگوهای ارزشمند در معامری سنتی ایران می باشد که در این رابطه چند نمونه از تجارب طراحی پایدار در معماری گذشته معفی و تحلیل شده است.

کلیدواژه ها

معماری سنتی- معماری پایدار- نیازهای اقلیمی- الگوی طراحی پایدار

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.