ضرورت تدوین راهنمای طراحی شهری با هدف بهینه سازی مصرف انرژی
- سال انتشار: 1392
- محل انتشار: دومین همایش ملی اقلیم، ساختمان و بهینه سازی مصرف انرژی
- کد COI اختصاصی: CBOEC02_188
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 2053
نویسندگان
استادیار مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی، تهران
چکیده
مطالعاتی که از دهه 1370 در جهان آغاز شده، نشان می دهد که شکل شهر و الگوی طراحی آن می تواند در میزان مصرف انرژی تأثیر گذار باشد. علاوه بر ویژگی های کالبدی شهر، خصوصیات اجتماعی- اقتصادی و فرهنگی ساکنان آن نیز در میزان مصرف انرژی مؤثر خواهد بود. با توجه به نقش الگوی طراحی و مدیریت شهری در بهینه سازی مصرف انرژی، ضوابط، م قررات و دستورالعمل هایی در سایر کشورها تهیه شده که در کنار مسائل فنی مربوط به ساختمان، حوزه شهرسازی را نیز در بر می گیرند. در حال حاضر، م هم ترین سند قانونی مربوط به بهینه سازی مصرف انرژی در ایران، مبحث نوزدهم مقررات ملی ساختمان است. در عین حال مستندات قانونی دیگری مانند قانون «نحوه جلوگیری از آلودگی هوا» و قانون «اصلاح الگوی مصرف» نیز موجود است که لزوم تدوین ضوابط و مقررات در حوزه شهرسازی را مطرح می کنند. با توجه به این پشتوانه پیشنهاد می شود کمیته دائمی با مسئولیت تدوین و بازنگری راهنما و ضوابط طراحی شهری با هدف بهینه سازی مصرف انرژی تشکیل شود. پیش نویس اولیه راهنمای طراحی شهری با هدف بهینه سازی مصرف منابع با همکری دانشگاه فنی برلین در آلمان و مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی ایران و بر اساس اصولی چون استفاده بهینه از منابع، برنامه ریزی یکپارچه، توجه به شرایط اقلیمی و شیوه زندگی، و ارائه راهکارهای با حداقل هزینه و مبتنی بر فن آوری بومی در حال تدوین بوده و می تواند مبنای تهیه ضوابط و مقررات حوزه شهرسازی قرار گیرد.کلیدواژه ها
طراحی شهری- انرژی- بهینه سازی- راهنمامقالات مرتبط جدید
- دانش سنتی محیط زیست و هتلداری پایدار
- تآثیر قابلیت های اکوتوریسم بر تصویر مقصد و دیدار مجدد گردشگر(مطالعه موردی: استان مازندران)
- بررسی اثرات اقتصادی، اجتماعی و زیست محیطی توسعه گردشگری ورزشی با احداث پارک آبی در شهرستان نوشهر
- فرصتها و تهدیدهای استقرار شهر الکترونیک در توسعه پایدار شهرهای ایران
- سیر اندیشه ها در طرح انگاره حق به شهر مطالعه موردی: اندیشه های وبر، لوفور و هاروی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.