اثر ضدمیکروبی نانوذرات اکسید ساماریوم سنتزشده با کورکومین روی سودوموناس آئروژینوزا و استافیلوکوکوس اورئوس مقاوم چند دارویی
سال انتشار: 1403
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 61
فایل این مقاله در 23 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_BJM-13-50_005
تاریخ نمایه سازی: 1 بهمن 1403
چکیده مقاله:
استفاده از فناوری نانو در زمینه های مختلف زیست پزشکی و دارویی به سرعت درحال گسترش است. هدف از این مطالعه، سنتز زیستی نانوذرات اکسید ساماریوم با استفاده از کورکومین و بررسی اثرات ضدمیکروبی آن است. مواد و روشها: در این پژوهش، از کورکومین به عنوان عامل احیاکننده برای سنتز نانوذرات اکسید ساماریوم استفاده شد. نانوذرات سنتزشده با استفاده از روش های میکروسکوپ الکترونی عبوری (TEM)، پراش اشعه ایکس (XRD)، پراش انرژی پرتو ایکس (EDX)، پراش دینامیک نور (DLS) و آزمون پتانسیل زتا بررسی شدند. اثرات ضدمیکروبی نانوذرات اکسید ساماریوم علیه سویه های بالینی و استاندارد سودوموناس آئروژینوزا PTCC ۱۴۳۰ و استافیلوکوکوس اورئوس PTCC ۱۴۳۱ با روش های انتشار از دیسک، کمترین غلظت مهارکنندگی (MIC) و کمترین غلظت کشندگی (MBC) بررسی شدند. همچنین اثر نانوذرات بر تولید فاکتورهای بیماری زایی رنگدانه پیوسیانین و آلژینات در سودوموناس آئروژینوزا بررسی شد.نتایج: بررسی نانوذرات اکسید ساماریوم سنتزشده نشان داد نانوذرات دارای ساختار مکعبی با اندازه متوسط ۶۱/۳۲ نانومتر و فاز کریستالی خالص هستند. همچنین آنالیز DLS و پتانسیل زتا نشان داد نانوذرات تولیدی به طور متوسط قطر ۹۰ نانومتر و بار ۴/۹- میلی ولت دارند. نتایج حاصل از تست انتشار از دیسک، اثربخشی بالای نانوذرات اکسید ساماریوم علیه باکتری های مطالعه شده را نشان دادند. براساس روش میکرودایلوشن براث، کمترین مقدار MIC برای سویه استاندارد استافیلوکوکوس اورئوس و بیشترین مقدار MIC برای سویه بالینی سودوموناس آئروژینوزا به ترتیب با غلظت های ۱۲/۳ و ۲۵ میکروگرم بر میلی لیتر به دست آمد. همچنین بررسی اثر نانوذرات بر تولید پیوسیانین و آلژینات، نتایج امیدوارکننده ای را نشان داد. بحث و نتیجهگیری: در این پژوهش اثر ضدباکتریایی نانوذرات اکسید ساماریوم علیه سویه های مقاوم چند دارویی سودوموناس آئروژینوزا و استافیلوکوکوس اورئوس بررسی شد. براساس نتایج، نانوذرات سنتزشده می توانند به عنوان یک عامل ضدباکتریایی موثر علیه پاتوژن های بالینی استفاده شوند.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
حسین زحمتکش زکریایی
گروه میکروبیولوژی، واحد لاهیجان، دانشگاه آزاد اسلامی، لاهیجان، ایران
میرساسان میرپور
گروه میکروبیولوژی، واحد لاهیجان، دانشگاه آزاد اسلامی، لاهیجان، ایران
حجت اله زمانی
گروه زیست شناسی، دانشکده علوم پایه، دانشگاه گیلان، رشت، ایران
بهنام راستی
گروه میکروبیولوژی، واحد لاهیجان، دانشگاه آزاد اسلامی، لاهیجان، ایران
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :