بررسی بی ثباتی مالی در مدل پویا: مطالعه موردی کشورهای خاورمیانه
سال انتشار: 1401
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 10
فایل این مقاله در 24 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_ECOR-22-3_004
تاریخ نمایه سازی: 11 دی 1403
چکیده مقاله:
بی ثباتی مالی، می تواند به شکست در عملکرد بازارهای مالی منجر شود و هزینه های کلان اقتصادی ایجاد نماید و بنابراین، با بررسی این رویداد آسیبزا، میتوان در جهت حصول شرایط ثبات و اطمینان اقتصادی پیش رفت. هدف اصلی این تحقیق، بررسی بی ثباتی مالی کشورهای خاورمیانه طی سالهای ۲۰۰۰ تا ۲۰۱۹ در یک برآورد پویا و از طریق روش دو مرحلهای گشتاورهای تعمیم یافته سیستمی می باشد. برای دستیابی به این هدف، شاخص بی ثباتی و توسعه مالی براساس متغیرهای تاثیرگذار بخش بانکی و بازار سهام در دو گروه کشورهای صادرکننده نفت و کشورهای بدون صادرات نفت منطقه، ایجاد گردید. اکثر کشورهای منطقه صادرکننده نفت بوده و نتایج حاصل از برآورد، تایید کننده تاثیر منفی و معنا دار توسعه مالی و رشد اقتصادی بر بی ثباتی مالی می باشد. همچنین به منظور ایجاد نگاه جامعتر، از متغیرهای کنترل رابطه مبادله و مخارج دولت و تورم نیز در مدل استفاده گردیده است. وقفه اول بی ثباتی مالی و متغیر تورم و مخارج دولت، تاثیر مثبت و معنادار و رابطه مبادله، تاثیر منفی و معنادار بر بی ثباتی مالی دارد. در کشورهایی که صادرکننده نفت نیستند، بهدلیل بی ثباتی مالی کمتر نسبت به کشورهای صادرکننده ، ارتباط تعدادی از متغیرها با بی ثباتی مالی معنادار نشد و نتایج متفاوتی حاصل گردید. توصیه می گردد که سیاستگذاران با کنترل قیمتها و هدایت نقدینگی و اعتبارات به سمت تولید، اصلاح سطح و ترکیب مخارج دولت و بهبود در روابط تجاری، بتوانند در جهت کاهش بی ثباتی مالی اقدام نمایند.
کلیدواژه ها:
Financial Development ، Financial Instability ، Economic Growth ، Systematic Generalized Method of Moment ، Middle East ، توسعه مالی ، بی ثباتی مالی ، رشد اقتصادی ، گشتاور تعمیم یافته سیستمی ، خاورمیانه
نویسندگان
آزاده عرب
Ph.D. in Economics, Department of Economics, Arak Branch, Islamic Azad University, Arak, Iran
احمد سرلک
Associate Professor of Economics, Arak Branch, Islamic Azad University of Arak, Iran
مجتبی قیاسی
Assistant Professor of Economics, Malayer Branch, Islamic Azad University, Malayer, Iran
مریم شریف نژاد
Assistant Professor of Economics, Arak Branch, Islamic Azad University, Arak, Iran
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :