تحلیل تاثیر وضعیت دلالتی نشانه در سیر تطور روایت در شعر نو ایران
محل انتشار: فصلنامه پژوهش های ادبی، دوره: 8، شماره: 31
سال انتشار: 1390
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 15
فایل این مقاله در 20 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_LIRE-8-31_007
تاریخ نمایه سازی: 11 دی 1403
چکیده مقاله:
برای رسیدن به تحلیلی که مشخص کننده وضعیت روایی شعر نو باشد در این مقاله از پارهای نظریات زبانشناسی بهره برده شده است. در این نوشتار سعی بر این است تا نشان داده شود شعر نو ایران برای رسیدن به انسجام و قوام، توانسته است از روایت به گونه های مختلف استفاده کند. روایت در وجه قصهگویی آن، که بیشتر به دهههای آغازین شعر نو مربوط است و روایت بهصورت زمینه روایی یا داستانوارگی در سالهای اخیر، که بیشتر بر تعاملات مفهومی متکی است تا کنشهای روایی. بررسی نقش دلالتهای نشانهای بر سیر مصداقی/ مفهومی نشانه، شیوههای ایجاد ظرفیتهای معنایی از طریق دلالتهای غیرمستقیم نشانه، و چگونگی تاثیرگذاری این سیر بر روایتمندی متون شعر نو ایران در این مقاله مورد تحلیل قرار گرفته است.
کلیدواژه ها:
Keywords: Narrative ، Iranian Linguistics ، Story Telling ، Iranian Poetry ، کلید واژه ها: وضعیت روایی ، زبانشناسی در ایران ، قصهگویی ، زمینه روایی ، شعر نو ایران.
نویسندگان
فرزاد کریمی
دانشگاه تربیت مدرس
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :