سنجش سواد بیمه سلامت در بین بیمه شدگان سازمان بیمه سلامت در شهر تهران
محل انتشار: دوماهنامه پایش، دوره: 23، شماره: 6
سال انتشار: 1403
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 55
فایل این مقاله در 10 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_PAHM-23-6_005
تاریخ نمایه سازی: 11 دی 1403
چکیده مقاله:
مقدمه: سواد بیمه سلامت به معنی دانش، توانایی و اعتماد به نفس افراد برای یافتن و ارزیابی اطلاعات در مورد برنامه های بیمه ای، انتخاب بهترین برنامه و استفاده از آن است. این مطالعه با هدف بررسی سطح سواد بیمه ای بیمه شدگان سازمان بیمه سلامت شهر تهران انجام شد.
مواد و روش کار: این مطالعه توصیفی و مقطعی در سال ۱۴۰۲و مشارکت ۳۰۹ نفر از بیمه شدگان انجام شد. داده های مطالعه از طریق یک پرسشنامه ۲۷ سوالی که شامل سه بعد مهارت دستیابی، اصطلاحات بیمه ای و مهارت عملکردی بود جمع آوری شد. روایی و پایایی پرسشنامه مورد تایید قرار گرفت. تجزیه و تحلیل داده ها در نرم افزار SPSS نسخه ۲۴ و با استفاده از آزمون های T-test و One-way ANOVA انجام شد.
یافته ها: میانگین نمره حیطه مهارت دستیابی۱/۹۱±۸/۵، حیطه اصطلاحات بیمه ای۲/۴۶±۱۰/۱۲و حیطه عملکردی ۳/۲۳±۲۲/۹۴ و میانگین نمره کل سواد سلامت ۶/۲۲±۴۱/۶۴ بود. وضعیت سواد بیمه سلامت ۶۰ درصد از نمونه بیمه شدگان متوسط و نمره ۴۰ درصد پایین بود. میانگین نمره سواد سلامت در افراد ساکن در ناحیه شمال، تحت پوشش صندوق سایر اقشار، دارای درآمد ماهیانه کمتر از ۱۰میلیون تومان و عدم برخوردار از بیمه تکمیلی بیشتر بود. همچنین نمره سواد افرادی که منبع کسب اطلاعات بیمه ای شان از دوستان و آشنایان بوده است، بالاتر از بقیه بود.
نتیجه گیری: اکثر بیمه شدگان مورد بررسی از سطح سواد خوبی در زمینه بیمه سلامت برخوردار نبودند. اطلاع از میزان سواد بیمه ای و عوامل موثر بر آن می تواند سیاستگذاران را در توسعه برنامه های آموزشی برای رفع موانع و بهبود سواد بیمه سلامت راهنمایی کند. برای بهبود سطح سواد بیمه ای مداخلات آموزشی از طریق رسانه های عمومی مثل تلویزیون، ویدئوهای کوتاه در وب سایت و اپلیکیشن سازمان های بیمه ای و رسانه های اجتماعی و ارائه اطلاعات بیمه ای در مراکز درمانی بر روی مانیتورهای اتاق انتظار پیشنهاد می شود.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
پروانه باقری
Department of Health Service Management, School of Public Health and Safety, Shahid Beheshti University of Medical Sciences, Tehran, Iran
علیرضا ابدی
Department of Community Medicine, School of Medicine, Shahid Beheshti University of Medical Sciences, Tehran, Iran
احسان زارعی
Department of Health Service Management, School of Public Health and Safety, Shahid Beheshti University of Medical Sciences, Tehran, Iran
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :