بررسی اثر پارامترهای سنتز کربن فعال مبتنی بر لیگنین بر روی ویژگیهای ساختاری آن
سال انتشار: 1400
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 9
فایل این مقاله در 11 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_ARCPE-5-3_006
تاریخ نمایه سازی: 10 دی 1403
چکیده مقاله:
موضوع تحقیق: کربن فعال یک جاذب متخلخل با سطح ویژه، حجم حفرات و توزیع اندازه حفرات قابل قبول برای بسیاری از کاربردها ازجمله جذب سطحی هست. این ماده از منابع متعدد طبیعی حاوی کربن به دست میآید. به دلیل افزایش تقاضا برای کربن فعال، پیش ماده های ارزان قیمت بسیار مورد توجه هستند. در این میان مایع سیاه که پسماند صنعتی حاصل از فرآیند لیگنین کرافت در کارخانجات کاغذسازی و حاوی مقادیر بالایی از کربن است، میتواند به عنوان پیش ماده مناسب و ارزان قیمت برای تولید کربن فعال استفاده شده و ارزش افزوده بالایی ایجاد کند.
روش تحقیق: در این تحقیق، در ابتدا لیگنین از پسماند صنعتی مایع سیاه که تهیه شده از کارخانه صنایع چوب و کاغذ ایران است، تحت شرایط مشخص و با بررسی تاثیر pH استخراج شد و سپس کربن پودری با استفاده از روش فعالسازی شیمیایی توسط عامل فعالسازی شیمیایی فسفریک اسید از لیگنین استخراج شده سنتز شد. به منظور بررسی اثر پارامتر دمای فعالسازی بر روی ساختار کربن فعال، شامل مساحت سطح ویژه، حجم حفرات و توزیع اندازه حفرات، سه دمای فعالسازی ۴۰۰ و ۵۰۰ و ۶۰۰ درجه سانتیگراد در نسبت عامل فعالسازی ۲ موردبررسی قرار گرفت. جاذبهای سنتز شده به منظور بررسی خواص فیزیکی و مورفولوژی سطح تحت آنالیزهای FTIR، BET و SEM قرار گرفتند.
نتایج اصلی: نتایج حاکی از آن بود که بالاترین میزان لیگنین با ساختاری مشابه به لیگنین تخریب شده، در ۲pH= بازیابی شد. بررسی اثر پارامتر درجه حرارت فعالسازی نشان داد که دمای ۵۰۰ درجه سانتیگراد میتواند دمای مناسبی برای سنتز کربن فعال با مساحت سطح ویژه بالا باشد و افزایش دمای بالاتر از ۵۰۰ درجه سانتیگراد موثر نیست. از میان جاذبهای سنتز شده، نمونه کربن فعال سنتز شده در دمای فعالسازی ۵۰۰ درجه سانتیگراد، دارای بالاترین مساحت سطح ویژه و حجم حفرات کل به ترتیب m۲/g ۳۱/۱۵۷۳ و cm۳/g ۸۹/۰ بود که پتانسیل بالای این پیش ماده را به عنوان جاذب کربن فعال نشان میدهد.
کلیدواژه ها:
Activated Carbon ، Black Liquor ، Lignin ، Adsorbent ، Specific Surface Area. ، کربن فعال ، مایع سیاه ، لیگنین ، جاذب ، سطح ویژه.
نویسندگان
سارا قانع
Student
الهام موسوی
Imam Khomeini International University, Buein Zahra Higher Education Center of Engineering and Technology, Chemical and Materials Engineering Department
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :