سنتز نانو حسگر لومینسانسی پلیمر کوئوردیناسیونی برپایه زیرکونیوم جهت شناسایی علف کش تری فلورالین
سال انتشار: 1402
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 28
فایل این مقاله در 11 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_ARCPE-7-3_006
تاریخ نمایه سازی: 10 دی 1403
چکیده مقاله:
موضوع تحقیق: حسگرهای نوری برپایه پلیمرهای کوئوردیناسیونی متخلخل یا چارچوبهای فلز-آلی (MOF) با ویژگی لومینسانسی با حساسیت و گزینشپذیری بالا به عنوان ابزارهای شناسایی مهم در تحقیقات شیمیایی و زیست محیطی به حساب میآیند. امروزه آفتکشها/ علفکشها به دلیل کاربردهای گسترده به منظور محافظت از منابع غذایی پرکاربرد جامعه بشری در برابر آفات و حفظ غنی بودن زمینهای قابل کشت در برابر علفهای هرز و موارد غیر ضروری در صنایع کشاورزی مورد توجه قرار گرفته میشوند. مقدار زیاد یا مزمن این ترکیبات میتواند سطوح بالایی از سمیت را در انسان، حیوانات و گیاهان ایجاد کرده و زندگی موجودات را به خطر اندازد. از این رو، شناسایی این دسته از ترکیبات از اهمیت بالایی برخوردار است.
روش تحقیق: در این مطالعه نانو حسگر فلورسانسی چارچوب فلز-آلی UiO-۶۶-NH۲ (۱) جهت شناسایی علفکش تریفلورالین (TFA) از روش اولتراسونیک سنتز شد. ویژگیهای نانو حسگر ۱ بوسیله آنالیزهای پراش اشعه ایکس پودری، تبدیل فوریه مادون قرمز، آنالیز حرارتی، طیفهای فتولومینسانس، اسپکتروفتومتری فرابنفش – مرئی، میکروسکوپ الکترونی روبشی شناسایی شد. نشر آبی ترکیب ۱ ناشی از انتقالات الکترونی n-π* لیگاند ۲-آمینو ترفتالیک اسید جهت شناسایی TFA مورد بررسی قرار گرفت. نتایج تجربی نشان میدهد نشر فلورسانس آبی نانو حسگر ۱ در حضور مولکول TFA و افزایش تدریجی غلظت آن، خاموش میشود.
یافتههای تحقیق: نانو حسگر ۱ در تعیین TFA با پاسخ سریع، پایدار،گزینشپذیری با حساسیت بالایی همراه است. با توجه به همبستگی خطی خوب پاسخ فلورسانس نانو حسگر ۱ به غلظت TFA در محدوده µM ۱۰ تا ۱۰۰ و کمترین حد تشخیص (LOD) برابر µM ۳۲/۲ ، نشان دهنده قابل اطمینان و کاربردی بودن نانو حسگر سنتزی در شناسایی علفکش TFA است.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
آمنه پرغم دریاسری
Guilan, Lahijan, Department of Chemistry, Lahijan Branch, Islamic Azad University
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :