تاثیر کارایی زنجیره ارزش بر اجتناب مالیاتی، جریان های نقدی و ثروت سهامداران
محل انتشار: فصلنامه حسابداری مالی، دوره: 16، شماره: 61
سال انتشار: 1403
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 93
فایل این مقاله در 24 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_QFAJ-16-61_002
تاریخ نمایه سازی: 10 دی 1403
چکیده مقاله:
شرکت هایی که کارایی زنجیره ارزش مطلوب تری دارند بر عوامل موفقیت شرکت تمرکز می کنند و کمتر خود را درگیر اجتناب مالیاتی می کنند. بر این اساس، در پژوهش حاضر تاثیر کارایی زنجیره ارزش بر اجتناب مالیاتی، ثروت سهامداران و جریان های نقدی شرکت و هم چنین تاثیر اجتناب مالیاتی بر ثروت سهامداران بررسی شده است. جامعه آماری پژوهش شامل شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران است که با استفاده از غربالگری تعداد ۱۴۲ شرکت به عنوان نمونه آماری انتخاب شدند و در دوره زمانی یازده ساله (۱۴۰۰-۱۳۹۰) مورد بررسی قرار گرفتند. یافته های پژوهش نشان داد، کارایی زنجیره ارزش بر اجتناب مالیاتی شرکت تاثیر منفی دارد، اما بر ثروت سهامداران و جریان های نقدی شرکت تاثیر مثبت دارد. از طرفی، اجتناب مالیاتی شرکت بر ثروت سهامداران (ارزش شرکت) تاثیری ندارد درحالی که جریان های نقدی شرکت را افزایش می دهد. هم چنین، اندازه شرکت بر اجتناب مالیاتی تاثیر مثبت دارد، درحالی که نسبت بدهی موجب کاهش میزان اجتناب مالیاتی می شود. بر اساس نتایج پژوهش، هم افزایی فعالیت های ارزش آفرین موجب ارتقای نتایج عملیاتی با افزایش جریان های نقدی و هم چنین ارتقای ارزش بازار شرکت می شود. از طرفی شرکت هایی که زنجیره ارزش کاراتر و مطلوب تری دارند، خود را کمتر درگیر اجتناب مالیاتی می کنند. از دیدگاه کاربردی بر اساس نتایج پژوهش، اجتناب مالیاتی نمی تواند سیاستی با هدف گمراه نمودن ارزش واقعی سهام شرکت قلمداد شود و مدیران، سرمایه گذاران و تحلیل گران نیز با تکیه بر قابلیت های عملیاتی و غیرعملیاتی زنجیره ارزش که به طور واقعی موجب ثروت آفرینی می شوند، می توانند بهتر تصمیم گیری کنند.
کلیدواژه ها:
Tax Avoidance ، Shareholder Wealth ، Cash Flows ، Value Chain Efficiency ، Structural Equation Modeling. ، اجتناب مالیاتی ، ثروت سهامداران ، جریان های نقدی ، کارایی زنجیره ارزش ، مدل سازی معادلات ساختاری.
نویسندگان
بهروز بادپا
Department of Accounting, Ilam University, Ilam, Iran.
ساناز گل نظری
Ilam University, Ilam, Iran.
سعیده نادری
Ilam University, Ilam, Iran.
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :