بررسی ساختاری حسامیزی در شعر کودک و نوجوان علی ارمغان - دکتر علیرضا فولادی - دکتر رضا شجری - دکترمریم جلالی

سال انتشار: 1395
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 91

فایل این مقاله در 28 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

JR_LIRE-13-53_002

تاریخ نمایه سازی: 10 دی 1403

چکیده مقاله:

حسامیزی یکی از راه های تصویرآفرینی در متون ادبی است که با آمیختن حواس با یکدیگر پدید می آید و مخیل ساختن زبان و گسترش امکانات زبانی را هدف قرار می دهد. این شگرد به دلیل وجود ذهنیت حس آمیزی در کودکان و نوجوانان با شعر این مخاطبان تناسب بیشتری دارد و نیاز کودکان به امکانات و شیوه­هایی را برای رشد زبان و ذهن، اهمیت استفاده از این گونه تصویرسازیهای زبانی بیشتر می کند؛ از این رو شاعران کودک و نوجوان با آگاهی از اهمیت این موضوع در شعرهای خود به تناسب از این شگرد بهره برده اند. این مقاله به بررسی ساختارهای زبانی، بلاغی و معنایی حسامیزی در شعر سیزده شاعر کودک و نوجوان معاصر می پرازد. روش این پژوهش، توصیفی و آماری است. بر اساس دستاوردهای مقاله، بسامد کاربرد حسامیزی و تنوع آن در شعر کودک و نوجوان زیاد است تا جایی که بیشتر شاعران مورد بررسی به تفاریق از همه امکانات این شگرد در شعرشان سود جسته و حتی مفاهیم انتزاعی را با امور حسی آمیخته اند.

کلیدواژه ها:

Keywords: Poem of Child and adolescent ، Synesthesia ، Five Senses ، Image ، Abstract Concepts ، شعر کودک و نوجوان ، حسامیزی ، حواس پنجگانه ، تصویر ، مفاهیم انتزاعی

نویسندگان

علی ارمغان

دکترا زبان وادبیات فارسی دانشگاه کاشان

علیرضا فولادی

دانشیار زبان وادبیات فارسی دانشگاه کاشان

رضا شجری

دانشیار زبان وادبیات فارسی دانشگاه کاشان

مریم جلالی

استادیار زبان و ادبیات فارسی دانشگاه شهید بهشتی

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :