تقابلهای دو گانه در بهارستان جامی مسعود دوست پرور -دکتر عاطفه جمالی -دکتر مهدی شریفیان-
محل انتشار: فصلنامه پژوهش های ادبی، دوره: 13، شماره: 53
سال انتشار: 1395
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 108
فایل این مقاله در 20 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_LIRE-13-53_004
تاریخ نمایه سازی: 10 دی 1403
چکیده مقاله:
ساختارگرایی یکی از روشهای تحلیل متن است. در این روش، تقابلهای دوگانه یکی از اساسیترین بنیانهای آن به شمار میآید. ساختارگرایان برآنند که عملکرد بنیادین ذهن انسان، خلق تقابل است که زیربنای هر فرهنگی را تشکیل میدهد. درواقع کنشهای فرهنگی ما از این تقابلهای دوگانه نشات میگیرد و تقابل واژگانی و اندیشه متباین را در درون خود نهفته دارد. این مقاله به شیوه تحلیلی توصیفی برآن است که با همین رویکرد به بررسی بهارستان جامی بپردازد که جلوهگاه اندیشههای اجتماعی، اخلاقی و عرفانی است و اساس حکایتهای آن را تقابل بنیان مینهد. در این سخن ضمن تبیین اندیشه و بنیان خاستگاه حکایتهای جامی در سطح ژرفساخت به بیان تقابل در روساخت و سطح زبانی نیز پرداخته میشود. سوال اصلی پژوهش این است که خوانش متن بهارستان جامی تا چه میزان ارزش ادبی آن را بیشتر می نمایاند.
کلیدواژه ها:
Structuralism ، Binary Opposition ، Opposition in Baharestan ، Classic Prose of Persian ، ساختار گرایی ، تقابل دوگانه ، تضاد در بهارستان جامی ، نثر فارسی کلاسیک
نویسندگان
مسعود دوست پرور
دانشجوی دکتری زبان و ادبیات فارسی دانشگاه هرمزگان
عاطقه جمالی
استادیار زبان وادبیات فارسی دانشگاه هرمزگان
مهدی شریفیان
استاد زبان و ادبیات فارسی دانشگاه بوعلی سینا
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :