سنتز نانوذرات کوانتومی CdSe/ZnS پوشیده شده با مرکاپتوپروپیونیک اسید و بررسی اثر خاموش سازی رنگ های آزو روی آنها
محل انتشار: فصلنامه زیست فناوری، دوره: 10، شماره: 3
سال انتشار: 1398
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 8
فایل این مقاله در 7 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_BIOT-10-3_008
تاریخ نمایه سازی: 5 دی 1403
چکیده مقاله:
خصوصیات منحصربه فرد و وابسته به اندازه نانوذرات کوانتومی از جمله گستره وسیع طیف های جذبی، طیف نشری تیز و باریک و متناسب با اندازه نانوذره، بهره کوانتومی زیاد و ضریب جذب مولی بسیار زیاد منجر به این شده است که امروزه نانوبلورهای نیمه هادی نقاط کوانتومی به عنوان برچسب های فلورسانسی مناسبی در حوزه های مختلف فیزیک، شیمی و زیست شناسی استفاده گسترده ای پیدا کنند. در این مطالعه در ابتدا نانوذرات کوانتومی CdSe/ZnS پوشیده شده با لیگاند سطحی اولئیل آمین با روش سنتز تزریق در دمای بالا تحت شرایط خلا و جریان نیتروژن پایدار در دمای °C۳۲۰ سنتز شد. در ادامه به منظور بررسی اثر خاموش سازی رنگ های گروه آزو که از پرکابردترین و سرطان زاترین رنگ های شیمیایی مورد استفاده در صنایع مختلف هستند روی نشر این نانوذرات، به منظور سازش پذیری نانوذرات با محیط های آبی از تکنیک جایگزینی لیگاند سطحی مرکاپتوپروپیونیک اسید به عنوان یک لیگاند هیدروفیل مناسب در سطح نانوذرات استفاده شد. پس از تایید سنتز درست نانوذرات CdSe/ZnS توسط میکروسکوپ الکترونی عبوری (TEM) و استفاده از پیک های نمونه استاندارد مربوط به هسته و پوسته نانوذرات سنتزشده در طیف سنجی پراش پرتوی ایکس (XRD)، نتایج حاصل از مطالعات نشان داد که رنگ مونوآزوی متیل رد به دلیل هم پوشانی طیف جذبی که با طیف نشری این نانوذرات دارد با کارآیی بسیار خوبی منجر به خاموش سازی نشر این نانوذرات می شود.
کلیدواژه ها:
CdSe/ZnS quantum dots ، Fluorescence resonance energy transfer (FRET) ، Methyl red ، نانوذرات کوانتومی CdSe/ZnS ، انتقال انرژی رزونانسی فلورسانس (FRET) ، متیل رد
نویسندگان
فهیمه حاجی پور
Biochemistry Department, Biological Sciences Faculty, Tarbiat Modares University, Tehran, Iran
صدیقه اسد
Biotechnology Department, Science Faculty, University of Tehran, Tehran, Iran
محمد علی آموزگار
Microbiology Department, Biology Faculty, University of Tehran, Tehran, Iran
خسرو خواجه
Biochemistry Department, Biological Sciences Faculty, Tarbiat Modares University, Tehran, Iran
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :