پیش بینی بهترین نواحی تحریک کننده سیستم ایمنی پروتئین Vif ویروس HIV در بیماران ایرانی مبتلابه ایدز
محل انتشار: فصلنامه زیست فناوری، دوره: 13، شماره: 3
سال انتشار: 1401
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 86
فایل این مقاله در 13 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_BIOT-13-3_001
تاریخ نمایه سازی: 5 دی 1403
چکیده مقاله:
ویروس HIV دارای حداقل شش ژن تنظیمی است که از بین آن ها پروتئین Vif می تواند تکثیر ویروس را کنترل کند . این مطالعه برای اولین بار به بررسی جهش های مهم در پروتئین VIF در توالی های مربوط به بیماران ایرانی پرداخته است و با استفاده از دانش ایمونوانفورماتیک ، مناطق ثابت این پروتئین و توالی های اپیتوپی B-Cell ، T-CELL و CTL تعیین گردید .
مواد و روش ها :
توالی های VIF از بانک ژنی NCBI جمع آوری گردید و از طریق نرم افزارهای بیوانفورماتیک، ساختار سوم و جایگاه های اپیتوپی B-Cell ، T-CELL و CTLآن ها پیش بینی شد و خواص آنتی ژنیک و حساسیت زایی آن ها موردمطالعه قرار گرفت .
یافته ها :
بیشترین شیوع جهش ها به ترتیب مربوط به جایگاه های S ۴۹ P ( ۹۰% ) و S ۱۴۰ N و N ۱۸۶ S ( ۸۰% ) بود. هم چنین دو جابه جایی باقابلیت تاثیر در قدرت اتصال پروتئین VIF به فاکتور میزبان در جایگاه های ۴۱ و۴۲ در این مطالعه معرفی شدند. سه منطقه به عنوان توالی های اپیتوپی با تحریک کنندگی بالا و حساسیت زایی کم تعیین شد که از میان آن ها ناحیه ۵-۳۲ به عنوان بهترین ناحیه برای طراحی واکسن پیشنهاد شد.
نتیجه گیری:
این مطالعه به عنوان اولین مطالعه از ایران با به کاربردن ابزارهای بیوانفورماتیکی یک ناحیه باقابلیت بالای تحریک سیستم های ایمنی همورال و سلولی و هم چنین کمترین خواص حساسیت زایی معرفی شد، که می تواند در مطالعات آتی در زمینه واکسن های ضد HIV مورداستفاده قرار گیرد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
زهرا حسن شاهی
Shiraz HIV/AIDS Research Center, Institute of Health, Shiraz University of Medical Sciences, Shiraz, Iran
بهزاد دهقانی
Shiraz HIV/AIDS Research Center, Institute of Health, Shiraz University of Medical Sciences, Shiraz, Iran
طیبه هاشم پور
Shiraz HIV/AIDS Research Center, Institute of Health, Shiraz University of Medical Sciences, Shiraz, Iran
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :