اثر ضدسرطانیOxypeucedanin methanolate خالص شده از گیاه Ferulago trifida Boiss بر رده سلولی A۵۴۹ سرطان ریه
محل انتشار: فصلنامه زیست فناوری، دوره: 13، شماره: 3
سال انتشار: 1401
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 76
فایل این مقاله در 10 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_BIOT-13-3_007
تاریخ نمایه سازی: 5 دی 1403
چکیده مقاله:
زمینه: آدنوکارسینوما ریه، رایج ترین نوع سرطان سلول غیر کوچک ریه می باشد. Oxypeucedanin methanolate ترکیب طبیعی از فورانوکومارین ها است که از گیاه Ferulago trifida Boiss، گونه بومی مناطق شمال غربی ایران استخراج شده است.
هدف: در این پژوهش اثر Oxypeucedanin methanolate بر مسیر آپوپتوز و اتوفاژی و سازوکارهای مربوط به این مسیرها در سلول های غیرکوچک سرطان ریه (NSCLC) مورد بررسی قرار گرفته است.
روش ها : اثر Oxypeucedanin methanolate بر حیات سلول های A۵۴۹ توسط آزمون MTT و میزان آپوپتوز سلول ها با استفاده از روش فلوسایتومتری مورد بررسی گرفت. سطح بیان ژن های BAX، caspase-۳، BCL۲ و LC۳ توسط روش Real time RT-PCR اندازه گیری شد و تهاجم سلول های A۵۴۹ توسط آزمون ترمیم زخم مورد ارزیابی قرار گرفت.
نتایج: بر اساس ارزیابی آزمون MTT، Oxypeucedanin methanolate تکثیر سلول های A۵۴۹ را وابسته به دوز و زمان مهار کرده است. میزان آپوپتوز در سلول های A۵۴۹ تیمار نشده (۴۶/۵%) است؛ درحالی که میزان آپوپتوز سلول های تیمار شده در غلظت ۴/. میلی مولار (۶/۲۹%) بوده است. نتایج RT-PCR Real time نشان داد که سطح بیان ژن های BAX، caspase-۳ و LC۳ افزایش پیدا کرده است؛ درحالی که میزان بیان ژن BCL۲ کاهش یافته است. میزان تهاجم سلول های تیمارنشده پس از گذشت ۷۲ ساعت به طور چشمگیری افزایش یافت.
نتیجه گیری: Oxypeucedanin methanolate باعث مهار تکثیر می شود و می تواند به القای مسیر آپوپتوز و اتوفاژی در رده سلولی A۵۴۹ سرطان ریه منجر گردد. Oxypeucedanin methanolate ممکن است کاندیدای مناسبی برای کاهش متاستاز سلول های A۵۴۹ باشد.
کلیدواژه ها:
Non-Small Cell Lung Cancer ، Coumarin ، Oxypeucedanin methanolate ، Apoptosis ، Autophagy. ، سرطان ریه سلول غیرکوچک ، کومارین ، Oxypeucedanin methanolate ، آپوپتوز ، اتوفاژی
نویسندگان
آمنه غلامی
Department of Cell & Molecular Biology, School of Biology, College of Science, University of Tehran, Tehran, Iran
سید جلال زرگر
Department of Cell & Molecular Biology, School of Biology, College of Science, University of Tehran, Tehran, Iran
سعید توکلی
Medicinal Plants Research Center, Institute of Medicinal Plants, ACECR, Karaj, Iran
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :