مسمویت و ایمنی زایی؛ دو چالش اساسی در مسیر توسعه ایمونوتوکسین ها
محل انتشار: فصلنامه زیست فناوری، دوره: 13، شماره: 4
سال انتشار: 1401
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 3
فایل این مقاله در 14 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_BIOT-13-4_007
تاریخ نمایه سازی: 5 دی 1403
چکیده مقاله:
ایمنوتوکسین ها روش جذابی برای درمان سرطان هستند؛ در این روش سموم پروتئینی با سمیت سلولی بالا به طور اختصاصی سلول های سرطانی را هدف قرار می دهند. ایمنوتوکسین از یک جزء هدف گیرنده (یک آنتی بادی، سایتوکاین یا پروتئین دیگری که به سلول متصل می شود) تشکیل شده که به طور شیمیایی به یک محموله سیتوتوکسیک (یک باکتری، سم گیاهی یا پروتئین انسانی سیتوتوکسیک) کونژوگه شده یا به صورت نوترکیب هم جوشی کرده است. ایمنوتوکسین با کمک گیرنده های اختصاصی، سلول هدف را می شناسد و به روش اندوسیتوز وارد سلول می شود و بعد از این که به سیتوسل راه پیدا می کند با کمک جزء سمی سلول سرطانی مورد نظر را از بین می برد.
هرچند در طول دهه های اخیر، ایمنوتوکسین های مختلفی با ساختارهای متنوع بررسی و امتحان شده اند اما فقط ۳ ایمنوتوکسین- دنیلوکین دیفتیتوکس، تاگرازوفوسپ و موکستوموماب پاسودوتوکس- از نظر بالینی برای درمان سرطان های خون تایید شده اند. هیچ ایمنوتوکسینی برای استفاده های بالینی علیه تومورهای جامد تایید نشده است. در این مقاله مروری به بحث در مورد تحقیقات مهم و دو چالش در سر راه تولید و توسعه ایمنوتوکسین ها که موفقیت بالینی آنها را دچار محدودیت کرده است، می پردازیم و روش های غلبه بر این موانع را بررسی خواهیم کرد. این چالشها شامل سمیت برای سلول های هدف و غیرهدف و ایمنی زایی هستند.
کلیدواژه ها:
immunotoxins ، immunocongucate ، toxins ، cytotoxic proteins ، non-target toxicity ، immunization ، ایمنوکونژوگه ، سموم ، پروتئین سیتوتوکسیک ، مسمومیت برای سلول های غیرهدف ، ایمنی زایی ، ایمونوتوکسین
نویسندگان
فاطمه رهبری زاده
Department of Medical Biotechnology, School of Medical Sciences, Tarbiat Modares University, Tehran, Iran
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :