نگرش دانشجویان اتاق عمل دانشگاه علوم پزشکی همدان نسبت به رشته تحصیلی و آینده شغلی در زمان همه گیری ویروس کرونا
محل انتشار: مجله سلامت و مراقبت، دوره: 23، شماره: 2
سال انتشار: 1400
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 1
فایل این مقاله در 9 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_HCJ-23-2_005
تاریخ نمایه سازی: 4 دی 1403
چکیده مقاله:
زمینه و هدف: نگرانی در مورد آینده شغلی مقوله ای است که اخیرا در مورد رشته های مختلف روبه فزونی گذاشته است . مطالعه حاضر با هدف تعیین نگرش دانشجویان اتاق عمل دانشگاه علوم پزشکی همدان نسبت به رشته تحصیلی و آینده شغلی در زمان همه گیری ویروس کرونا طرح ریزی شد.
روش کار: در این مطالعه توصیفی- تحلیلی، ۱۷۰ نفر از دانشجویان رشته اتاق عمل دانشگاه علوم پزشکی همدان به روش نمونه گیری طبقه ای انتخاب شدند. ابزار پژوهش، پرسشنامه نگرش نسبت به رشته تحصیلی و آینده شغلی دانشجویان بود که بصورت الکترونیکی تکمیل شد. داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS و آزمونهای آماری تی مستقل و آنالیز واریانس یک طرفه مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
یافته ها: میانگین نمره نگرش دانشجویان به رشته تحصیلی و آینده شغلی به ترتیب ۵/۶۳±۲۹/۰۰ و ۳/۳۰±۱۹/۶۲ بدست آمد. ۶۷/۱ درصد از دانشجویان نسبت به رشته تحصیلی و ۶۷/۶ درصد نسبت به آینده شغلی خود دیدگاه مطلوبی داشتند. همچنین بین سال ورود به دانشگاه با نگرش به رشته تحصیلی (۰/۰۰۱ =p) و آینده شغلی (۰/۰۰۳ =p)، و نیز بین محل اسکان دانشجویان با نگرش به آینده شغلی(۰/۰۱۰ =p) ارتباط معنی دار آماری مشاهده شد.
نتیجه گیری: نگرش اکثریت دانشجویان رشته اتاق عمل دانشگاه علوم پزشکی همدان در زمان همه گیری ویروس کرونا نسبت به رشته تحصیلی و آینده شغلی خود مطلوب بود. آشنایی کاملتر افراد با رشته تحصیلی قبل از انتخاب رشته، افزایش ظرفیتهای شغلی کار در اتاق عمل و تعدیل ظرفیت پذیرش دانشجویان میتواند در تقویت هرچه بیشتر این نوع نگرش ها نقش بسزایی داشته باشد.
کلیدواژه ها:
Attitude ، Discipline ، Future Career ، Corona Virus ، نگرش ، رشته تحصیلی ، آینده شغلی ، کرونا ویروس
نویسندگان
مریم طالبی
Nahavand Faculty of Paramedical Sciences, Hamadan University of Medical Sciences, Hamadan, Iran
فاطمه رضییی
Nahavand Faculty of Paramedical Sciences, Hamadan University of Medical Sciences, Hamadan, Iran
مرضیه سیف
Department of Pediatric Nursing, Nahavand Faculty of Paramedical Sciences, Hamadan University of Medical Sciences, Hamadan, Iran
حسن احمدی نیا
Department of Biostatistics, School of Public Health, Hamadan University of Medical Sciences, Hamadan
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :