اثربخشی آموزش کاهش استرس مبتنی بر ذهن آگاهی بر تحمل درماندگی، ناکامی و کنترل خشم زنان با فشار خون بالا
محل انتشار: مجله سلامت و مراقبت، دوره: 24، شماره: 2
سال انتشار: 1401
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 84
فایل این مقاله در 12 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_HCJ-24-2_002
تاریخ نمایه سازی: 4 دی 1403
چکیده مقاله:
زمینه و هدف: مداخلات مبتنی بر ذهن آگاهی یکی از درمانهای شناختی- رفتاری قلمداد میشود که باعث کاهش تنش های روانی منتج از بیماری هایی مانند فشار خون بالا در بیماران میشود. بنابراین، پژوهش حاضر با هدف تعیین اثربخشی آموزش کاهش استرس مبتنی بر ذهن آگاهی بر تحمل درماندگی، تحمل ناکامی و کنترل خشم زنان با فشار خون بالا انجام پذیرفت.
روش کار: این مطالعه از نوع نیمه تجربی با طرح پیش آزمون- پس آزمون و با گروه کنترل بود. تعداد ۳۰ زن مبتلا به فشار خون بالا به شیوه تصادفی ساده در ۲ گروه آزمایش (۱۵ نفر) و کنترل (۱۵ نفر) جایگزین شدند. گروه آزمایش بر مبنای پکیج آموزشی اشرفی، ۸ جلسه ۱۲۰ دقیق های آموزش کاهش استرس مبتنی بر ذهن آگاهی را دریافت کرد اما گروه کنترل هیچ گونه مداخله ای دریافت نکردند. برای جمع آوری داده ها از پرسشنامه های تحمل درماندگی سیمونز و گاهر (۲۰۰۵)، تحمل ناکامی هارینگتون (۲۰۰۵) و کنترل خشم اسپیلبرگر (۱۹۹۹-۱۹۹۶) استفاده شد. داده ها با استفاده از تحلیل کوواریانس چند متغیره با نرم افزار SPSS-۲۸ تحلیل شد.
یافته ها: یافته ها نشان داد که روش کاهش استرس مبتنی بر ذهن آگاهی توانسته میزان تحمل درماندگی و ناکامی و نیز کنترل خشم زنان مبتلا به فشار خون بالا را افزایش دهد (۰/۰۵>p).
نتیجه گیری: در کل، نتایج نشان داد که روش کاهش استرس مبتنی بر ذهن آگاهی می تواند به عنوان یک شیوه درمانی برای کاهش مشکلات بیماران مبتلا به فشار خون به ویژه زنان در مراکز مشاوره و بیمارستان ها به کار برده شود.
کلیدواژه ها:
Mindfulness ، Helplessness ، Failure ، Anger Control ، Blood Pressure ، Women ، ذهن آگاهی ، تحمل درماندگی ، تحمل ناکامی ، کنترل خشم ، فشار خون بالا ، زنان
نویسندگان
مائده اشرفی
Psychology Group, International Unit of Kish, Islamic Azad University, Kish Island, Iran
زهرا عازم نیا
Psychology Group Central Tehran Branch, Islamic Azad University, Tehran, Iran
فریبا منظمی تبار
Psychology Group, Hamedan Unit, Islamic Azad University, Hamedan, Iran
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :