مقایسه تاثیر آموزش تربیت جنسی با دو روش بسته آموزشی و بحث گروهی بر آگاهی مادران کودکان خردسال
محل انتشار: مجله سلامت و مراقبت، دوره: 22، شماره: 4
سال انتشار: 1399
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 128
فایل این مقاله در 9 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_HCJ-22-4_006
تاریخ نمایه سازی: 4 دی 1403
چکیده مقاله:
زمینه و هدف: آگاهی والدین به ویژه مادران بیشترین نقش را در تربیت رفتارهای جنسی سالم کودک در سنین خردسالی دارد. هدف مطالعه حاضر مقایسه تاثیر آموزش تربیت جنسی با دو روش بسته آموزشی و بحث گروهی بر آگاهی مادران کودکان خردسال مهدهای کودک منتخب مرکز استان البرز بود.
روش کار: این مطالعه از نوع نیمه تجربی قبل و بعد با سه گروه (گروه های آموزش با بسته آموزشی، آموزش با بحث گروهی و گروه کنترل) بود. جامعه آماری شامل مادران دارای کودک ۳ تا ۶ سال در مهدهای کودک منتخب مرکز استان البرز طی سال های ۹۸ و ۹۹ بود که از بین آنها تعداد ۹۹ نفر به روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای انتخاب شدند که بعد از ریزش ۹ نفر، تعداد نمونه به ۹۰ نفر رسید که در سه گروه ۳۰ نفری قرار گرفتند. جمع آوری داده ها با استفاده از پرسشنامه آگاهی مادران از تربیت جنسی کودکان خردسال مبردی و همکاران (۱۳۹۶) انجام شد. به منظور تجزیه و تحلیل داده ها از آمار توصیفی (فراوانی، میانگین و انحراف معیار) و استنباطی (آزمون های تی زوجی و کای- دو) و نرم افزار SPSS-۱۹ استفاده شد.
یافته ها: در گروه بسته آموزشی، میانگین نمره آگاهی مادران قبل از آموزش ۲۸/۶۳ و بعد از آموزش ۳۰/۸۷ و در گروه بحث گروهی، میانگین نمرات به ترتیب ۳۰/۶۳ و ۳۴/۱۷ بود. مقایسه گروه ها نشان داد که در گروه بحث گروهی، افزایش آگاهی بیشتری نسبت به گروه بسته آموزشی و کنترل اتفاق افتاده و گروه بسته آموزشی افزایش آگاهی بیشتری نسبت به گروه کنترل داشت (۰/۰۵>p).
نتیجه گیری: نتایج این پژوهش نشان داد که آموزش با بحث گروهی نسبت به بسته آموزشی در جهت افزایش میزان آگاهی مادران دارای کودک خردسال در زمینه تربیت جنسی موثرتر است. لذا، توصیه میشود در آموزش جنسی کودکان از این روش ها و بخصوص روش بحث گروهی استفاده گردد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
فاطمه علایی کرهرودی
Department of Pediatrics, Faculty of Nursing and Midwifery, Shahid Beheshti University of Medical Sciences, Tehran, Iran
زهرا آریایی فر
Department of Nursing, Karaj Branch, Islamic Azad University, karaj, Iran
صدیقه ملکی
Department of Nursing, Faculty of Nursing and Midwifery, Islamic Azad University, Tehran, Iran
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :