بررسی کیفیت زندگی زنان مبتلا به سندرم تخمدان پلی کیستیک مراجعه کننده به مرکز آموزشی درمانی علوی اردبیل در سال ۱۴۰۰-۱۳۹۹
محل انتشار: مجله سلامت و مراقبت، دوره: 23، شماره: 3
سال انتشار: 1400
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 76
فایل این مقاله در 9 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_HCJ-23-3_007
تاریخ نمایه سازی: 4 دی 1403
چکیده مقاله:
زمینه و هدف: سندرم تخمدان پلی کیستیک یکی از شایعترین اختلالات غدد درون ریز در زنان است که کیفیت زندگی را تحت تاثیر قرار میدهد. با توجه به اینکه کیفیت زندگی متاثر از فرهنگ و هنجارهای اجتماعی و اعتقادات مختلف است، لذا این مطالعه با هدف تعیین کیفیت زندگی زنان مبتلا به سندرم تخمدان پلی کیستیک مراجعه کننده به مرکز آموزشی- درمانی علوی اردبیل انجام شد.
روش کار: مطالعه حاضر یک پژوهش توصیفی میباشد که در آن ۷۵ نفر از زنان مبتلا به سندرم تخمدان پلی کیستیک مراجعه کننده به مرکز آموزشی درمانی علوی شهر اردبیل در بازه زمانی بهمن ماه ۱۳۹۹ تا اردیبهشت ماه ۱۴۰۰ مورد مطالعه قرار گرفتند. نمونه گیری بصورت تصادفی انجام شد. ابزار گرد آوری اطلاعات مشتمل بر پرسشنامه دو بخشی بود: بخش اول شامل اطلاعات دموگرافیک و بخش دوم پرسشنامه استاندارد ۲۶ سوالی کیفیت زندگی ویژه زنان (PCOSQ) بود. جهت تجزیه و تحلیل داده ها از روش های آمار توصیفی و استنباطی (آزمون آماری تی مستقل) استفاده گردید.
یافته ها: نتایج نشان داد که نمره کل کیفیت زندگی زنان ۶۶/ ۱۹±۹۶/ ۵۲ میباشد. همچنین میانگین نمرات هرکدام از حیطه های مربوط به کیفیت زندگی زنان مبتلا به سندرم تخمدان پلی کیستیک به ترتیب از بیشترین به کمترین امتیاز شامل عاطفی- هیجانی (۰۳/۴۳±۶۳/۲۰)، هیرسوتیسم (۴۸/۳۰±۶۰/۱۵)، وزن (۹۴/۱۷±۵۹/۱۹)، ناباروری (۱۴/۱۹±۴۵/۲۴) و اختلالات قاعدگی (۱۵/۳۰±۳۶/۲۸) بود.
نتیجه گیری: مطالعه نشان داد که کیفیت زندگی زنان مبتلا به سندرم تخمدان پلی کیستیک در حد متوسط بود. از آنجایی که این سندرم، یک بیماری چندبعدی تلقی میگردد و عوارض ناشی از آن میتواند تاثیر قابل ملاحظه ای در تمام ابعاد زندگی و کیفیت زندگی فرد بگذارد، بنابراین بایستی حداکثر توانایی های پیشگیری، تشخیصی و درمانی این بیماری در زمینه اقدامات آموزشی، بهداشتی درمانی و حمایتی را مد نظر قرارداد.
کلیدواژه ها:
Polycystic Ovary Syndrome ، Quality of Life ، Hirsutism ، سندرم تخمدان پلی کیستیک ، کیفیت زندگی ، هیرسوتیسم
نویسندگان
شیوا جگرگوشه
Students Research Committee, School of Nursing and Midwifery, Ardabil University of Medical Sciences, Ardabil, Iran
فریده مصطفی زاده
Department of Midwifery, School of Nursing and Midwifery, Ardabil University of Medical Sciences, Ardabil, Iran
سپیده فتحی بیطرف
. Department of Rheumatology, School of Medicine, Ardabil University of Medical Sciences, Ardabil, Iran
پوران اخوان اکبری
Department of Midwifery, School of Nursing and Midwifery, Ardabil University of Medical Sciences, Ardabil, Iran
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :