بررسی کیفیت ثبت گزارشات پرستاری و ارتباط آن با مراقبت فراموش شده در پرستاران بخشهای مراقبت ویژه نوزادان
محل انتشار: مجله سلامت و مراقبت، دوره: 25، شماره: 3
سال انتشار: 1402
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 8
فایل این مقاله در 13 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_HCJ-25-3_007
تاریخ نمایه سازی: 4 دی 1403
چکیده مقاله:
زمینه و هدف: پرستاران بخشهای مراقبت ویژه به دلیل بار کاری بالا، وظایف محوله خود را اولویتبندی میکنند که میتواند منجر به فراموش شدن برخی مراقبتها شود. از طرفی ثبت دقیق این فعالیتهای مراقبتی بسیار پیچیده و زمانبر بوده و ممکن است بر ارائه مراقبت کامل اثرگذار باشد. لذا مطالعه حاضر با هدف تعیین کیفیت ثبت گزارشات پرستاری و ارتباط آن با مراقبت فراموش شده در پرستاران بخشهای مراقبت ویژه نوزادان شهر تبریز انجام گرفت.
روش: این مطالعه توصیفی همبستگی در سال ۱۴۰۱، به روش تمام شماری روی ۱۵۱ پرستار شاغل در بخش های مراقبت ویژه نوزادان بیمارستان های الزهرا، مردانی آذر و طالقانی تبریز، انجام گرفت. ابزار گردآوری داده ها، پرسشنامه های کیفیت ثبت گزارش پرستاری و مراقبت فراموش شده تابس کالی بود. آنالیز داده ها با آمار توصیفی، آزمونهای همبستگی اسپیرمن و تی در نرم افزار SPSS-۲۶ انجام شد.
یافته ها: میانگین نمره کل کیفیت ثبت گزارشات پرستاران، ۸/۶۹±۵۶/۱۹ بود. بیشترین مراقبتهای کاملا فراموش شده، «مشارکت دادن والدین در مراقبت از نوزاد» و «آموزش والدین درباره مراقبت در منزل» بود. تعداد ۱۲ مراقبت با کیفیت ثبت پرستاران ارتباط معنیدار داشتند (۰/۰۵> p). از این بین، «رعایت اصول صحیح دارو دادن»، «انجام دستورات دارویی در زمان تعیین شده» و «رعایت احتیاطات کنترل عفونت» بیشترین ضریب همبستگی را دارا بودند (۰/۰۰۱> p).
نتیجه گیری: از نظر پرستاران بخشهای مراقبت ویژه نوزادان، کیفیت ثبتهای پرستاری بالاتر از سطح متوسط بوده و بیشتر مراقبتها بطور کامل انجام میشود. در ثبتهای با کیفیت بالاتر، فراموشی مراقبتها کمتر میباشد. با توجه به اینکه در بخش مراقبت ویژه نوزادان جزئیات مراقبتی بسیار زیاد است، ثبت دقیق آنها میتواند در کاهش فراموشی مراقبتها مهم باشد.
کلیدواژه ها:
Missed Care ، Nursing Record ، Neonatal Intensive Care Unit ، مراقبت فراموش شده ، ثبت پرستاری ، بخش مراقبت ویژه نوزادان
نویسندگان
لیلا حاجی تقی
Nursing Department, School of Nursing and Midwifery, Maragheh University of Medical Sciences, Maragheh, Iran
محمد ارشدی
Pediatric Department, School of Nursing and Midwifery, Tabriz University of Medical Sciences, Tabriz, Iran
ماهنی رهکار فرشی
Pediatric Department, School of Nursing and Midwifery, Tabriz University of Medical Sciences, Tabriz, Iran
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :