سد زیرزمینی تکنولوژی جدید برای توسعه منابع آب زیر زمینی
محل انتشار: دومین همایش زمین شناسی کاربردی و محیط زیست
سال انتشار: 1385
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 7,904
فایل این مقاله در 7 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
CAGE02_045
تاریخ نمایه سازی: 24 آذر 1385
چکیده مقاله:
با توجه به روند رو به رشد بهره برداری و برداشت بی رویه از منابع آبهای زیرزمینی و افت شدید سفره های آب زیرزمینی در طی سالیان اخیر و با شروع بهره برداری از منابع آبی سازندهای سخت که سفره های آبرفتی دشت ها از آن ها تغذیه می شوند ، آینده آب در کشور ، مخصوصاً در دشت های مرکزی در مخاطره جدی قرار گرفته است .
از آنجا که مهار آبهای زیرزمینی ( که حجم زیادی از آبهای شیرین کره زمین را به خود اختصاص می دهد ) از تکنولوژی پیچیده ای برخوردار است که علم آن در انحصار برخی از کشورهای خاص می باشد و به راحتی در اختیار کشورهای جهان سوم قرار نمی گیرد ، با توجه به مهم و حیاتی بودن این موضوع و بحرانی بودن اوضاع کنونی آب در کشور ، باید کوشید و به گونه ای عمل کرد که آبهای موجود کنترل شوند و از دسترس خارج نشوند و لذا یافتن تکنولوژی های جدید و تدابیر ویژه برای توسعه و بهبود منابع آب زیرزمینی ، باید در اولویت های اصلی قرار بگیرد .
مقاله حاضر تلاشی در جهت معرفی و آشنایی با یکی از مؤثرترین فناوری سازه های آبی ، با عنوان سد زیرزمینی می باشد که این سد زیرزمینی می تواند براساس اهداف مختلف طراحی و مورد استفاده قرار گیرد که تغذیه مصنوعی و توسعه آبهای زیرزمینی از کاربردی ترین موارد آن است .
در این مقاله که شامل بخشهای مختلف می باشد ابتدا به مکان یابی و شناسایی محلهای مناسب برای احداث سد های زیرزمینی پرداخته و در مرحله بعد موارد کاربرد سدهای زیرزمینی را بیان کرده و در بخش آخر در تکمیل بحث نخست ، معیارها و فاکتورهای شناسایی ، برای احداث سدهای زیرزمینی به صورت کلی و شماتیک ارائه می گردد .
کلیدواژه ها:
آب زیرزمینی _ تغذیه مصنوعی _ سد زیرزمینی
نویسندگان
عین اله شفیعی
کارشناس ارشد عمران _ عضوء هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد اسلامشهر
مسعود لشگری
دانشجو و عضوء انجمن علمی عمران دانشگاه آزاد اسلامی واحد اسلامشهر
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :