ارائه رویکردی مکانمند جهت قطعه بندی و تحلیل فراوانی تصادفات در راه های دوخطه دوطرفه برون شهری با استفاده از الگوریتم رگرسیون پواسون
محل انتشار: فصلنامه مهندسی حمل و نقل، دوره: 16، شماره: 1
سال انتشار: 1403
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 2
فایل این مقاله در 16 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JTE-16-1_010
تاریخ نمایه سازی: 2 دی 1403
چکیده مقاله:
محققان از انواع قطعه بندی های ثابت و متغیر در مدل های فراوانی تصادف برای مطالعات ایمنی در راه های برون شهری استفاده نموده اند. تحقیقات انجام شده حاکی از آن است که در حوزه ایمنی مسیرهای برون شهری و بخصوص تحلیل عوامل موثر در فراوانی تصادفات قطعات حادثه خیز، قطعه بندی پویا نتایج بهتری ارائه می دهد. به طورکلی، هدف از تجزیه وتحلیل ایمنی قطعه های راه برون شهری، تسهیل طراحی استراتژی های مقابله ای موثر و کارآمد برای بهبود ایمنی با تعیین متغیرهای موثر مرتبط با تصادفات برای کاربران این نوع راه ها است. لذا، هدف این تحقیق ارائه رویکردی مکانمند مبتنی بر GIS به منظور قطعه بندی پویای راه های دوخطه-دو طرفه برون شهری و تعیین عوامل موثر بر فراوانی تصادفات این قطعه ها با تاکید بر متغیرهای مرتبط با هندسه و آب وهوای راه است. بدین منظور مدل پواسون با پارامتر تصادفی بر روی داده های تصادف سال های ۱۳۹۰ تا ۱۳۹۵ قطعات پویای خروجی فاز قطعه بندی پیشنهادی در محور دوخطه-دوطرفه لوشان-قزوین اعمال شد. نتایج ضمن اثبات کارایی روش قطعه بندی پیشنهادی در قطعات موردبررسی، نشان داد که نوع میانه دوطرفه مجزا، موقعیت مکانی تصادف، باند سواره رو، آب وهوای صاف، عجله و شتاب بی مورد راننده و تصادف وسیله نقلیه با شی ء ثابت به ترتیب با اثر حاشیه ای ۳۰۴/۸، ۷۶۳/۴، ۸۲۵/۳، ۹۰۹/۱ و ۲۰۵/۱ بیشترین تاثیر را بر فراوانی تصادفات دارند.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
میثم عفتی
دانشیار، گروه مهندسی راه و ترابری، دانشکده فنی، دانشگاه گیلان، ایران
امیرمحمد رمضانپور
کارشناس ارشد، گروه مهندسی راه و ترابری، دانشکده فنی، دانشگاه گیلان، ایران
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :