شناسایی عوامل ارزیابی عملکرد مراکز ارایه دهنده مراقبت سلامت با رویکرد Fuzzy Delphi
محل انتشار: فصلنامه تحقیقات نظام سلامت، دوره: 20، شماره: 4
سال انتشار: 1403
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 1
فایل این مقاله در 8 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_HSR-20-4_010
تاریخ نمایه سازی: 30 آذر 1403
چکیده مقاله:
مقدمه: کارت امتیازی متوازن (Balanced scorecard یا BSC) اطلاعات مفید و مرتبط را در مورد عوامل موثر بر عملکرد داخلی و خارجی سازمان ارایه می دهد و مناسب ترین چارچوب جهت ارزیابی عملکرد سازمان های بهداشت و درمان به شمار می رود. یکی از اصول کلیدی در به کارگیری BSC، شناسایی دیدگاه های متناسب با هر سازمان با توجه به ماموریت اصلی آن می باشد. هدف از انجام پژوهش حاضر، شناسایی دیدگاه ها و اهداف مرتبط در مدل BSC متناسب با مراکز مراقبت سلامت با استفاده از تکنیک Fuzzy Delphi بود.
روش ها: این مطالعه از نوع کیفی و کاربردی و جامعه آماری شامل ۱۵ نفر از خبرگان حوزه بهداشت بود که به روش نمونه گیری هدفمند انتخاب شدند. ابتدا از طریق بررسی متون و سپس با استفاده از پرسش نامه محقق ساخته و اجماع نظر خبرگان، به کمک تکنیک Delphi در دو دور دیدگاه های BSC و اهداف مرتبط متناسب با مراکز مراقبت سلامت مشخص گردید.
یافته ها: در تحقیق حاضر، دیدگاه بیماران و جامعه با ۳ هدف، وضعیت مالی و عملکرد با ۲ هدف، رشد و توسعه با ۴ هدف، فرایندهای درون سازمانی با ۴ هدف و مسوولیت اجتماعی به عنوان دیدگاه جدید با ۲ هدف برای ارزیابی عملکرد مراکز مراقبت سلامت جایگزین دیدگاه های سنتی BSC شد.
نتیجه گیری: استفاده از چهار دیدگاه متناسب با مراکز مراقبت سلامت در BSC و اضافه شدن یک دیدگاه جدید تحت عنوان مسوولیت اجتماعی به منظور ارزیابی عملکرد مراکز مراقبت سلامت، باعث افزایش بهره وری می شود و در نهایت، افزایش رضایت بیماران و جامعه را به دنبال خواهد داشت.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
مهدی هادی
PhD Student, Department of Health Services Management, Semnan Branch, Islamic Azad University, Semnan, Iran
علی جهان
Associate Professor, Department of Industrial Engineering, Semnan Branch, Islamic Azad University, Semnan, Iran
لیلا نجفی
Assistant Professor, Department of Health Care Management, Semnan Branch, Islamic Azad University, Semnan, Iran
محمد علی شریعت
Assistant Professor, Department of Industrial Engineering, Semnan Branch, Islamic Azad University, Semnan, Iran
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :