تاثیر ترکیب تمرین تناوبی با شدت بالا و روزه داری متناوب بر مقادیر پروتئینی PGC-۱α و UCP-۱ بافت چربی احشایی رت های تحت تغذیه با رژیم غذایی پرچرب و پرکربوهیدرات
محل انتشار: فصلنامه فیزیولوژی ورزشی، دوره: 16، شماره: 61
سال انتشار: 1403
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 51
فایل این مقاله در 18 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JSP-16-61_006
تاریخ نمایه سازی: 21 آذر 1403
چکیده مقاله:
اهداف: مداخلات تغذیه ای و فعالیت ورزشی از راهبردهای اصلی مقابله ای و درمان چاقی است. پژوهش حاضر با هدف یافتن جنبه جدیدی از تاثیر تمرین تناوبی با شدت بالا (HIIT) و روزه داری متناوب (ADF) بر مقادیر پروتئین های مرتبط با قهوه ای شدن بافت چربی احشایی رت های تحت تغذیه با رژیم غذایی پرچرب و پرکربوهیدرات (HFD+HC) انجام شد. مواد و روش ها: روش پژوهش حاضر از نوع تجربی، با طرح پس آزمون با کنترل بود. بدین منظور ۴۰ سر رت نر اسپراگ داولی به طور تصادفی به پنج گروه هشت تایی تقسیم شدند: ۱) رژیم غذایی استاندارد (ND)، ۲) HFD+HC، ۳) HFD+HC+HIIT، ۴) HFD+HC+ADF و ۵) HFD+HC+HIIT+ADF. رت های HIIT پنج روز در هفته و در هفت تناوب چهار دقیقه ای با۹۰۸۵ درصد حداکثر سرعت (Smax) و تناوب های استراحتی دو دقیقه ای با ۵۰ درصد Smax دویدند. ADF به صورت یک روز در میان انجام می شد. مقادیر پروتئین PGC-۱α و UCP-۱ بافت چربی با تکنیک وسترن بلات ارزیابی شد. از t مستقل، ANOVA و آزمون توکی برای تجزیه و تحلیل داده ها استفاده شد. یافته ها: HFD+HC منجر به افزایش معنی دار وزن شد. مقادیر پروتئین های PGC-۱α و UCP-۱ در گروه HFD+HC کاهش معنی داری یافت (۰۵/۰p<). در گروه های HIIT، ADF و HIIT+ADF وزن کاهش معنی داری یافت. در گروه-های HIIT و HIIT+ADF مقادیر پروتئینی PGC-۱α افزایش معنی داری یافت (۰۵/۰p<). با این حال، مقادیر پروتئینی UCP-۱ تفاوت معنی داری بین گروه های مداخله نداشت (۰۵/۰p>). نتیجه گیری: HFD+HC منجر به افزایش وزن می شود. در مقابل، HIIT، ADF و به ویژه HIIT+ADF علاوه بر کاهش وزن منجر به افزایش مقادیر پروتئین PGC-۱α می شود که احتمالا با بیوژنز میتوکندریایی و افزایش لیپولیز همراه است.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
حسن علی حسین المصلحی
گروه علوم ورزشی، دانشکده علوم انسانی، دانشگاه کاشان، کاشان ایران
موسی خلفی
گروه علوم ورزشی، دانشکده علوم انسانی، دانشگاه کاشان، کاشان ایران
عارف حبیبی ملکی
مرکز تحقیقات فیزیولوژی، دانشگاه علوم پزشکی ایران، تهران، ایران.
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :