بکارگیری مبدل DC/DC دو طرفه برای ذخیره انرژی ترمز دینامیکی قطار درون شهری مطابق پیش بینی ها به منظور توسعه و تکمیل خطوط آن
سال انتشار: 1402
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 45
فایل این مقاله در 17 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
ECICONFE08_075
تاریخ نمایه سازی: 21 آذر 1403
چکیده مقاله:
مقاله حاضر به منظور بررسی بکارگیری مبدل DC/DC دو طرفه برای ذخیره انرژی ترمز دینامیکی قطار درون شهری مطابق پیش بینی ها به منظور توسعه و تکمیل خطوط آن می باشد. به منظور بررسی این هدف از روش توصیفی - تحلیلی بهره گرفته شده است ، با توجه به اینکه هم اکنون در قطارهای مترو بخش قابل توجهی از انرژی حاصل از ترمزگیری دینامیک به صورت توان الکتریکی در مقاومت های حرارتی تلف می شود و این مسئله علاوه بر هدردهی انرژی ارزشمند الکتریکی باعث تحمیل هزینه های گزاف به مترو می گردد، در پژوهش حاضر به دنبال بررسی کاربرد مبدل DC/DC دو طرفه برای ذخیره انرژی ترمز دینامیکی مترو به منظور توسعه ی همه جانبه تکنولوژی، ایمنی بیشتر، هزینه حمل ونقل کمتر، مصرف پائین تر انرژی و درنتیجه آثار مخرب زیست محیطی کمتر و نیز بالا بودن ظرفیت حمل در مترو نسبت به دیگر سیستم های حمل ونقل می باشد، مبدل DC/DC از جمله وسیله ای است که جریان الکتریکی از نوع DC را از یک منبع با ولتاژ معینی به منبع دیگری تبدیل می کند. این که این مبدل چیست و چه وظیفه ای بر عهده دارد و در چه بخشی به کار می آید، موضوعی است که با انتشار این پست قصد داریم که بیشتر در مورد آن صحبت نماییم. کانورتر یا مبدل DC/DC که از دسته مبدل های برقی به حساب می آید در واقع یک وسیله الکترومکانیکی و یا به اصطلاح یک مدار الکتریکی است که منبع DC یا همان جریان مستقیم را از یک ولتاژ به ولتاژی دیگر تبدیل می کند. ولتاژ خروجی می تواند از ولتاژ ورودی کمتر و یا بیشتر باشد. به بیانی دیگر این مدار کمیت ولتاژ را به سحطی بالا و یا پایین تغییر می دهد تا متناسب با نیاز کاری بتوان از آن استفاده کرد. در ضمن اهمیت ذخیره سازی انرژی حاصله از ترمز دینامیک قطارهای درون شهری و روند استفاده از آن ها در اغلب کشورهای پیشرفته و درحال توسعه را شتاب بیشتری داده است. نتایج بیان گر این است که با توجه به محدودیت منابع تامین انرژی و همچنین هزینه بالای تولید انرژی، بازیابی انرژی الکتریکی و جلوگیری از اتلاف توان در سیستم ترمز دینامیک موردتوجه گسترده ای قرار گرفته است. در سیستم های تغذیه DC، مقدار بار قطار متغیر می باشد. افت ولتاژDC به شدت بازده توان محرکه را کاهش می دهد. بنابراین تثبیت ولتاژ خط در خطوط توزیع از فاکتورهای تاثیرگذار می باشد. در ترمز دینامیک، انرژی جنبشی چرخ با استفاده از حالت ژنراتوری سیستم ترکشن به هنگام اعمال ترمز دینامیک به انرژی الکتریکی تبدیل می گردد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
حمید صفی یاری
دانشجوی کارشناسی ارشد رشته مهندسی برق – مدارهای مجتمع الکترونیک دانشگاه آزاد اسلامی واحد بیضاء، مسئول ایستگاه ۳ قطارشهری- سازمان حمل ونقل ریلی شهرداری شیراز .